top of page

EEN MUUR METSELEN | JIP (9) WIL IN EEN BOUWMARKT WERKEN. HIJ LOOPT EEN DAGJE MEE BIJ HORNBACHBOUWMARKT MEDEWERKER WORDEN

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als winkelmedewerker bij een bouwmarkt zoals HORNBACH. Welke verschillende functies zijn er bij een bouwmarkt? Welke opleiding heb je nodig om bij een bouwmarkt te werken? Wat moet je voor bouwkennis hebben of allemaal weten over gereedschap?


De 9-jarige Jip vindt verkopen helemaal te gek. Hij verkoopt regelmatig al zijn zelf geplukte peren op straat en ook van klussen weet hij alles af. Zo heeft hij al eens met zijn vader een decoupeerzaag gebruikt en een gevangenis gebouwd om zijn broertje in op te sluiten.


Rein van Duivenboden verrast Jip met een werkdag als bouwspecialist bij HORNBACH. In de winkel worden de twee aan het werk gezet om klanten zo goed mogelijk te helpen. Maar terwijl Jip met zijn ervaring de klanten goed weet te helpen, lukt dit Rein een stuk minder goed. Rein zoekt dan ook graag de hulp van Jip op. Daarnaast moeten de twee werken bij de Drive In en de plantjes water geven.

Dit schiet niet op zo met die plantjes water geven. Dat duurt eeuwen. Ik draai die kraan wel even open!

Het is duidelijk dat één van de twee beter geschikt is in het werk dan de ander... En omdat je als medewerker van HORNBACH ook kennis over klussen moet hebben, nemen de twee het op in een Challenge, waarin ze ieder een eigen muur moeten metselen. Benieuwd wie het beste muurtje bouwt en de Challenge wint? Je ziet het in deze nieuwe aflevering van 'Later als ik Groot ben'.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door HORNBACH en door Battle Cubesbottom of page