top of page
Later als ik groot ben LIVE event header foto.jpg

Dit zie je op het Later als ik Groot ben LIVE event

Op zondag 11 juni 2023 organiseerden we de alweer derde editie van het 'Later als ik Groot ben' Live event. De interactieve beroepsoriëntatie dag voor jongens en meiden uit de bovenbouw. Het was van 10 tot 4 uur bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Het was een bloedhete dag en toch zijn jullie met z'n velen gekomen en was het gezellig druk. Je kon er op interactieve manier kennis maken met diverse beroepen. Door te doen, te ervaren, met sport en spel en Virtual Reality. We hebben beroepen gezien voor denkers en voor doeners. Voor jongens en voor meiden.

 

Zo kon je op de stormbaan bij de landmacht en in een vragenwagen van Scania rondkijken. Boskalis had een enorme grote wals meegenomen met daarin een toffe simulator. Ambulance Amsterdam liet je zien wat je in je mars moet hebben om op de Ambulance te kunnen tijden. Capgemini leerde je LED's programmeren en dat is minder makkelijk dan je denkt. DIRK had een winkel ingericht waar je kon leren 'spiegelen' en wie dat het snelst deed, won een prijs. Bij het vrolijke team van MijZo kon je leren over werken in de ouderenzorg. De luchtmacht was traditiegetrouw met veel Virtual Reality uitgerukt zodat je kon ervaren hoe het is om straaljagerpiloot te zijn. De jongens en meiden van het Grafisch Lyceum Utrecht toverde elke voorbijganger in een gek karakter met Photoshop. De Waterbouwers waren en ook weer; daar werden bruggen gebouwd. Het plein van Bouwend Nederland was weer goed gevuld met jongens en meiden die van sleutelen, zagen en timmeren wellicht hun beroep gaan maken.

 

William Huizinga van RTL Buienradar vertelde vanuit zijn eigen event-studio hoe je op televisie 📺 het weer presenteert en wat een meteoroloog nou eigenlijk doet. En zelf proberen mocht natuurlijk ook. Jochem en Rein kon je de hele dag mee op de foto en deden casting gesprekken.

 

Was je erbij? Tof! Stuur on jouw foto's en laat weten hoe je het vond. Heb je het gemist? Kijk dan hieronder de foto's en onze aftermovie. Hou deze pagina in de gaten want als het aan ons ligt komt er 2024 weer een nieuwe editie. Sponsoren kunnen zich daarvoor aanmelden bij producent SHH Productions.

 

Wordt vervolgd!

confetti

Dit heb je gemist!

LAIGB Background website jobs_edited_edited.png

Gelukkig hebben we de foto's nog!

LAIGB Background website jobs.png