top of page

Goederentrein besturen | Rinaldo (11) wil MACHINIST worden

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als machinist op een goederentrein. Wat is het verschil tussen het besturen van een goederentrein en een personentrein? Wat vervoer je met een goederentrein? Wat voor opleiding heb je nodig om machinist te worden? En wat voor soort taken moet je uitvoeren wanneer je alleen op een goederentrein rijdt? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.De 11-jarige Rinaldo wil later als hij groot is graag machinist worden. Rinaldo is al vanaf jongs af aan geïnteresseerd in alles wat met transport en vervoer te maken heeft. Rinaldo heeft thuis veel speelgoedtreinen en volgens hem zijn treinen goed voor het milieu en is het daarom een goed vervoersmiddel. Volgens Rinaldo moet je als machinist goed op de seinen en snelheid letten.


Jochem van Gelder verrast Rinaldo op het treinstation, waarna ze samen naar één van de grootste spoorvrachtoperators van Europa gaan. Voordat ze aan hun werkdag als machinist kunnen beginnen, nemen ze het eerst tegen elkaar op in een Challenge om te kijken hoe hun spoorkennis is. Jochem en Rinaldo moeten namelijk een aantal verkeersborden en seinen herkennen. Daarna mogen ze mee met een treinrit naar de Maasvlakte, maar eerst moeten ze de locomotief controleren.


Tijdens de rit legt de machinist uit waar je allemaal op moet letten en hoe het rijden in zijn werk gaat. Na een rit komen ze aan op de Maasvlakte, waar ze overstappen op een andere goederentrein. Voordat deze trein mag vertrekken moeten ze eerst een remproef uitvoeren. Of Rinaldo en Jochem een goed resultaat weten te behalen met de Challenge en hoe de werkdag er verder uitziet? Je ziet het in deze aflevering van Later als Ik Groot ben.


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we met kinderen van 9 - 13 jaar of de droombaan die ze in gedachten hebben ook daadwerkelijk bij ze past. Ze krijgen een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleven ze een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Lineas.

Comments


bottom of page