top of page

INCIDENTENBESTRIJDERS VAN HET SPOOR | MILES (12) HELPT SLACHTOFFER VAN TREINONGELUKINCIDENTENBESTRIJDERS PRORAIL

Incidentenbestrijders van het spoor worden; dat is het beroep dat deze week centraal staat in Later als ik Groot ben. In de hoofdrol: de 12-jarige Miles. We zijn te gast bij ProRail Incidentenbestrijding.


Miles is dol op treinen. Het allerliefst zou hij treinmachinist worden. Maar ook andere banen die met treinen te maken hebben, staat hij voor open. Als het maar iets met treinen te maken heeft. Het liefst kijkt hij de hele dag filmpjes van treinen en spoorwegovergangen. Jochem van Gelder wacht Miles op op een treinstation. Hij weet niet dat hem een spannende dag te wachten staat. Jochem neemt Miles mee naar ProRail. Daar mag hij eerst komen kijken bij treinverkeersleiders die aan het werk zijn om alles in goede banen te leiden. Maar dan...dan gaat het mis. Er komt een melding binnen van een ongeval op het spoor. Een auto en trein zijn met elkaar in botsing gekomen. Het is een ravage.

OEF! Die zit echt goed bekneld. Daar moet serieus gereedschap aan te pas komen om de bestuurder te bevrijden.

Als echte incidentenbestrijders van het spoort trekken Miles en Jochem erop uit om te gaan kijken wat er is gebeurd en hoe ze kunnen helpen. Bij een ongeval op het spoor trekt ProRail incidentenbestrijding er gelijk op uit om het spoor zo snel als mogelijk weer begaanbaar te maken. Wat ze precies aantreffen moet je maar gaan bekijken in deze spannende aflevering van Later als ik Groot ben.


#lateralsikgrootben #incidentenbestrijder #prorail #treinongeluk #trein


bottom of page