top of page

Jelte (10) wil internationaal vrachtwagenchauffeur worden

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als internationaal vrachtwagenchauffeur. Wat voor opleiding heb je nodig om vrachtwagenchauffeur te worden? Hoelang mag je achter elkaar rijden? Hoe is het om in het buitenland te rijden? En wat doe je wanneer er een vollsperrung is? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.De 10-jarige Jelte lijkt het waanzinnig om met een vrachtwagen door het land te rijden en het liefste gaat hij internationaal om door het buitenland te rijden. Jelte lijkt het stoer om in de vrachtwagen te overnachten en is benieuwd of er in het buitenland andere verkeersregels gelden. Jelte ontdekt graag nieuwe plekken, maar is ook benieuwd of het leuk is om alleen onderweg te zijn.


Jochem van Gelder verrast Jelte met een werkdag als vrachtwagenchauffeur en een reis naar Duitsland. Voordat ze kunnen vertrekken worden Jelte en Jochem eerst getest op hun behendigheid, ze moeten met een palletwagen dozen zien te vervoeren door een parcours. Weet Jelte deze challenge van Jochem te winnen? Vervolgens wordt de vrachtwagen geladen en start de lange reis van meer dan zes uur... Jelte mag met vrachtwagenchauffeur Joost mee in de vrachtwagen, terwijl Jochem er met eigen auto achteraan gaat. Jelte ervaart zo hoe het is om een lange rit in de vrachtwagen te maken en hij mag tijdens de reis alle vragen die hij heeft aan Joost stellen. Na een lange rit en een pauze op de parkeerplaats weten ze de eindbestemming in Duitsland te bereiken. Daar moeten ze de goederen afleveren, maar daarbij moeten ze ook in het Duits praten… Weten Jochem en Jelte zich hieruit te redden? Je ziet het in deze aflevering van Later als Ik Groot ben.


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we met kinderen van 9-13 jaar of de droombaan die ze in gedachten hebben ook daadwerkelijk bij ze past. Ze krijgen een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Abonneer je op dit kanaal en druk op het belletje 🔔 om vanaf niets meer te missen 👀.


Contact


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Vos Transport Group en Battle Cubes.

コメント


bottom of page