top of page

HEFTRUCKCHAUFFEUR | RAYMON (11) GAAT VERKEERSREGELS CHECKENHEFTRUCKCHAUFFEUR WORDEN

Deze week: werken als heftruckchauffeur. Waar moet je allemaal op letten wanneer je een vorkheftruck bestuurd? En wat zijn belangrijke eigenschappen die je moet hebben? De 11-jarige Raymon komt uit een echte transport familie en daarom wil hij graag in de logistiek werken. Raymon wil het liefste vrachtwagenchauffeur worden, maar om te beginnen denkt hij aan heftruckchauffeur. Dat is volgens hem makkelijker. Raymond denkt al een goed beeld te hebben van het beroep, omdat hij een paar keer met zijn vader heeft meegereden op de vrachtwagen. Volgens Raymon moet je sociaal zijn en goed met klanten overweg kunnen.


Rein van Duivenboden verrast Raymon met een snuffelstage bij het warehouse van DHL Supply Chain. Medewerkster Mindy geeft de twee de opdracht om binnen een uur alle producten bij elkaar te zoeken voor een vrachtwagenlading, maar als je dat aan Rein met een verlengde trolly overlaat, gaat dat natuurlijk mis.

Veiligheid is heel belangrijk in een magazijn. Er rijden veel heftrucks kris-kras door elkaar. Daar horen verkeersregels bij.

Omdat veiligheid belangrijk is en er veel mensen in het warehouse aanwezig zijn, moeten Rein en Raymon optreden als verkeersregelaar (voor deze scene zijn de verkeersovertredingen in scene gezet). Ten slotte mag Raymon nog plaatsnemen in de simulator en zelf een vorkheftruck besturen. Of dat goed gaat? Zie je in deze nieuwe aflevering van 'Later als ik Groot ben'.Bình luận


bottom of page