top of page

WERKEN IN EEN DISTRIBUTIECENTRUM | MAURAIRA (11) WIL LATER GRAAG DE LOGISTIEK INWERKEN IN EEN DISTRIBUTIECENTRUM VAN HEMA

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als logistiek medewerker in een distributiecentrum. We zijn op uitnodiging bij Hema. Hoe komen producten vanuit een groot magazijn in de winkels terecht? Hoe ziet een distributiecentrum eruit? En wat doet iemand die werkt in een distributiecentrum precies?


De 11-jarige Mauraira winkelt graag bij de Hema, bijvoorbeeld als ze nieuwe schoolspullen nodig heeft of artikelen voor haar scrapbook. Daardoor is ze benieuwd geraakt naar hoe al die producten in de winkel terecht komen. Mauraira denkt dat de manager van de winkel bepaalt welke producten er nodig zijn en dat de benodigde spullen vanuit een groot distributiecentrum worden geleverd. Het lijkt haar dan ook leuk om een kijkje te nemen in zo'n groot distributiecentrum.

Oh nee, dat was de verkeerde knop! Nu staat alles stil. Dat baantje kunnen we wel op ons buik schrijven.

Rein van Duivenboden verrast Mauraira terwijl ze met haar zus in de Hema winkel een cadeau voor vaderdag aan het kopen is. Samen vertrekken ze voor de werkdag naar het enorme distributiecentrum van Hema. Ze mogen de producten die vanuit de leveranciers binnenkomen ontvangen en voorzien van de juiste barcodes. Daarna zien de twee hoe de pallets met producten door enorme robots worden opgepakt en in stellingen worden geplaatst. Vervolgens gaan ze de producten ompakken in blauwe kratjes en daarna mogen ze deze per winkel verdelen. Of Rein en Mauraira alle blauwe kratjes nog uit elkaar kunnen houden en of ze de producten in het juiste blauwe bakje weten te stoppen? Je ziet het in deze nieuwe aflevering van 'Later als ik Groot ben'.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door de HEMAComments


bottom of page