top of page

KAARTJES CONTROLEREN | JAYLA (10) WIL TREINCONDUCTEUR WORDENWERKEN ALS TREINCONDUCTEUR

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als treinconducteur bij de NS. Wat doet een trein conducteur precies? Wat voor opleiding heb je daar voor nodig? En wat doe je als iemand geen geldig treinkaartje heeft?


De 10-jarige Jayla reist ontzettend vaak samen met haar moeder met de trein. Zo heeft ze al vele stations mogen bezichtigen en is ze al vaker op station Utrecht Centraal geweest. Volgens Jayla is het als conducteur belangrijk om goed samen te werken met de machinist. Als iemand geen geldig treinkaartje heeft moet je die persoon een boete geven en uit de trein zetten.


Rein van Duivenboden verrast Jayla op station Utrecht Centraal terwijl ze met haar moeder onderweg is. Samen ontmoeten ze conducteur Mariel in het personeelsverblijf van de NS. Wanneer ze zijn omgekleed en het dienstkaartje hebben uitgeprint reizen ze met de trein verder. Zo maken ze contact met de machinist door middel van een portofoon, mogen ze verkeersinformatie in de trein omroepen, controleren ze treinkaartjes van treinreizigers en krijgen ze uitleg over het vertrekproces van de trein.


Of Jayla en Rein ook te maken krijgen lastige treinreizigers? Je ziet het in deze nieuwe aflevering van 'Later als ik Groot ben'.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Spoorwegen (NS)Comments


bottom of page