top of page

Het Grote Opticien Avontuur: Quinty (11 jaar) verricht helemaal zelfstandig een OOGMETING

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als opticien. Ruim 6 op de 10 mensen in Nederland draagt een bril of contactlenzen. En hoe ouder je wordt, hoe groter de kans is dat je een hulpmiddel nodig hebt om scherp te kunnen zien.


Waar moet je als opticien goed in zijn? Welke opleiding kan je volgen om opticien te worden? Vanaf welke leeftijd kan je een oogmeting door de opticien laten uitvoeren? Mag je als opticien ook brillen verkopen? Verloopt een oogmeting voor iemand met contactlenzen anders voor iemand die een bril draagt? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben..


Opticien worden bij Hans Anders. Heeft Quinty dit beroep echt in de vingers?


De 11-jarige Quinty wil Later als ze groot is graag aan het werk als opticien. Quinty draagt sinds haar vierde jaar een bril. Om de twee jaar gaat ze naar de opticien voor een oogmeting. Quinty zou graag andere mensen willen helpen zodat die ook weer goed kunnen zien. Ze is vooral benieuwd naar hoe een opticien de resultaten van een meting beoordeeld. Jochem van Gelder verrast Quinty met een werkdag bij Hans Anders.


Opticien Daniëlla legt Quinty de stappen van een oogmeting uit. Jochem mag als proefpersoon zijn ogen laten meten. Jochem zijn ogen worden getest en de letters worden steeds kleiner gemaakt. Daarna onderzoeken Quinty en Daniëlla de cilindersterkte en balans. Wat dat precies is, leer in je deze video. De wel bekende vraag wordt regelmatig gesteld: "Wordt het zicht beter of slechter?".


Zelf klanten helpen is natuurlijk het allerleukste wat je mag doen op een snuffelstage!


Quinty mag na de oogmeting een pasbril klaar maken. Daarmee kan Jochem met de juiste sterkte kijken en ervaren of het zicht weer perfect is. Quinty mag vandaag ook zelf klanten gaan helpen. Ze doet een oogmeting en helpt deze klant aan een nieuwe zonnebril. Of dat allemaal gaat zoals het hoort te gaan...?


Kijk nu snel naar deze nieuwe aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Hans Anders

コメント


bottom of page