top of page

De nieuwste Fashion | Meike (11) wil STYLIST worden

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als stylist bij een kledingwinkel, of eigenlijk werken als visual merchandiser. Waar ben je als stylist verantwoordelijk voor? Waar moet je goed in zijn? Welke opleiding heb je nodig om stylist te worden? Waar moet je op letten bij het samenstellen van een winkelwand? En hoe vaak moet je mannequins opnieuw aankleden? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.De 11-jarige Meike wil later als ze groot is graag stylist worden. Meike houdt van winkelen en nieuwe kleding kopen. Het lijkt Meike vooral gaaf om andere mensen blij te maken met leuke outfits, net zoals haar grootste idool Fred van Leer doet. Meike denkt dat je als stylist goed moet kijken welke kleding in de mode is en bij elkaar past. Zelf legt ze haar kleding van te voren klaar om zo de perfecte outfit te creëren.


Rein van Duivenboden verrast Meike met een werkdag bij de kledingwinkel C&A, daar mogen ze aan het werk als stylist, of eigenlijk als visual merchandiser. Als eerste krijgen ze de kans om in de winkel op zoek te gaan naar een nieuwe werkoutfit, want ze moeten wel fashion kleding dragen die ze zelf verkopen. Met een nieuwe outfit aan krijgen ze de taak om een winkelwand in te richten. Een gedeelte in de winkel, waarbij de fashion bij elkaar past, in hetzelfde thema of met dezelfde kleurlijnen. Met een voorbeeld op de iPad gaan ze door het magazijn op zoek naar de juiste kleding om de wand samen te stellen. Weten ze de juiste indeling te maken? En denken ze aan zaken als prijskaartjes en het licht?


Vervolgens nemen de twee het tegen elkaar op in een Challenge waarbij ze ieder twee mannequins moeten aankleden die passen bij de look & feel van de belevingswereld waarin ze staan. Wie weet de mannequins het beste aan te kleden? Je ziet het in deze aflevering van Later als Ik Groot ben.


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we met kinderen van 9 - 13 jaar of de droombaan die ze in gedachten hebben ook daadwerkelijk bij ze past. Ze krijgen een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleven ze een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions www.shhproductions.nl.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door C&A.

Comments


bottom of page