top of page

Roos (11) wil JUWELIER worden | Rein krijgt een oorbel

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als juwelier. Wanneer noem je iets een sieraad? Vanaf welke leeftijd mag je gaatjes laten schieten? Op welke manier kan je een sieraad persoonlijk maken? En hoe gaat graveren en gaatjes schieten eigenlijk in zijn werk? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.De 11-jarige Roos wil later als ze groot is juwelier worden. Roos maakt al zo’n twee jaar sieraden en heeft meerdere kralendozen waarmee ze armbandjes en kettingen maakt. Op een gegeven moment maakte Roos zoveel armbandjes en kettingen dat ze deze op social media plaatste en begon te verkopen. Roos denkt dat je als juwelier goed in verkopen moet zijn en je klanten netjes moet behandelen.


Rein van Duivenboden verrast Roos met een werkdag als juwelier bij Lucardi. Als eerste wil Rein dat Roos een armband voor hem maakt. In de winkel mogen ze een klant helpen met een horlogebandje inkorten en gaan ze aan een verliefd koppel trouwringen verkopen. Ook leert Roos hoe je gaatjes in iemands oren schiet en hoe je iemand daarover moet informeren.


Rein besluit Roos uit te dagen, hij maakt het Roos moeilijk, door verkleed als een oude opa een ketting voor zijn kleindochter uit te zoeken. Alleen heeft opa dementie, waardoor hij de naam van zijn kleindochter niet meer weet te spellen. Lukt het Roos om kalm te blijven en de klant goed te helpen? Je ziet het in deze aflevering van Later als Ik Groot ben.


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we met kinderen van 9 - 13 jaar of de droombaan die ze in gedachten hebben ook daadwerkelijk bij ze past. Ze krijgen een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleven ze een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Lucardi.

Comentários


bottom of page