top of page

De SNELSTE PAKKETBEZORGER van het land, dat wil Keje (12) worden

Deze week in Later als ik Groot ben: Werken als pakketbezorger bij PostNL. Weet jij hoeveel pakketjes er elke dag in Nederland bezorgd worden? En weet jij hoe het kan dat de bezorger bijna altijd op de afgesproken tijd voor de deur staat? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.


Pakketbezorgers van PostNL zijn al vroeg op pad


Sinds de 12-jarige Keje wel eens kleding via internet verkoopt is ze benieuwd naar hoe die pakketjes bij de mensen thuis komen. Keje denkt dat dit via allemaal lopende banden in een groot sorteercentrum gaat. Ze denkt dat er mensen werken om alles te controleren. Het lijkt Keje ontzettend gaaf om ook zelf eens een dag als pakketbezorger te werken. Jochem van Gelder gaat met Keje op onderzoek uit. Samen gaan ze een dag werken bij PostNL.


Waar gaan een pakketbezorger eigenlijk naar de WC?


Zoals altijd begint de werkdag van een pakketbezorger in het sorteercentrum waar Jochem en Keje mogen helpen met het inpakken van de bus. Om te beoordelen hoe hun ruimtelijk inzicht is, heeft pakketbezorger André eerst een Challenge bedacht. Zodra de bus vol is, begint het leukste gedeelte van de werkdag: namelijk het bezorgen. Jochem en Keje racen door Amsterdam om alle pakketjes op tijd te bezorgen. Ze komen in aanraking met gezellige bewoners, winkeliers en collega’s. Maar waar gaat een pakketbezorger die de hele dag onderweg is eigenlijk naar het toilet? En hoe zit dat met de lunch? Benieuwd naar het antwoord op al deze vragen? Kijk nu snel naar deze aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: PostNL , de zoektocht naar El Dorado en door Go VMBO.

Comments


bottom of page