top of page

Je online bestelling razendsnel bezorgd. Hoe dan? | Werken in een distributiecentrum

Deze week in Later als ik Groot ben: werken in een distributiecentrum. In dit geval een distributiecentrum van Kruidvat waarin alle online bestellingen die mensen thuis plaatsen, worden afgehandeld. En dat gaat er anders aan toe dan het bevoorraden van de winkels.


Hoelang duurt het, nadat een online bestelling is binnen gekomen, voordat de bestelde artikelen ook daadwerkelijk de deur uit gaan? Waarom heeft een bedrijf als Kruidvat een apart distributiecentrum voor de online verkopen en is deze anders ingericht dan die voor het bevoorraden van de winkels?


Hoeveel online bestellingen worden er per dag eigenlijk verwerkt hier? En wat is een Put Wall? Waarom gebruik je een Put Wall om online bestellingen te verzamelen? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.


Brechje houdt van online winkelen


De 12-jarige Brechje bestelt op Internet graag nieuwe producten en kleding. Ze kan rustig iets bestellen met de gedachte dat het de volgende dag in huis is. Ze is wel erg benieuwd hoe bedrijven dat eigenlijk zo snel en foutloos voor elkaar krijgen. Brechje vraagt zich af welk proces een online bestelling doorloopt. Hoeveel tijd kost het om al die spullen bij elkaar te zoeken en in dozen te stoppen.


Jochem van Gelder verrast Brechje met een dagje werken in een distributiecentrum van Kruidvat. Dit distributiecentrum is speciaal ingericht voor de online verkoop. Hier handelen ze dus alleen bestellingen van mensen thuis af; niet die van de winkels die nieuwe voorraad bestellen. Ze nemen een kijkje in de control room waar alle bestellingen binnenkomen. Vervolgens worden ze door Romy aan het werk gezet. Zo gaan ze nieuw binnengekomen producten op de juiste plek zetten.


Jochem en Brechje moeten stevig doorwerken in het distributiecentrum van Kruidvat


Daarna wordt het nog steviger aanpoten: ze moeten het hele distributiecentrum doorlopen op zoek naar de juiste artikelen voor orders die net binnen zijn gekomen. Brechje krijgt de locaties van de benodigde producten en de hoeveelheid ervan door via een headset.


Daarna is het tijd om te putwallen, zoals dat zo mooi heet. Dat betekent dat alle verzamelde producten in een opstelkast (een Put Wall) per bestelling bij elkaar gezet worden. Een soort van sorteercentrum dus. Wanneer de Put Wall vol is, wordt alles netjes door Jochem en Brechje in een doos verzameld, dichtgeplakt en opgestuurd.


De vraag is of Jochem en Brechtje wel goed hebben opgelet en de mensen thuis nu de juiste bestelling ontvangen. Dat ga je zien in de nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben...Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Kruidvat: https://www.kruidvat.nl/


Comments


bottom of page