top of page

Annemijn ontdekt het GEHEIM achter een nieuwe FIETS ONTWERPEN bij CORTINA

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als ontwerper van fietsen. Elk jaar worden er in Nederland zo’n miljoen fietsen verkocht. Nederland is bij uitstek een fietsland. Maar weet jij welke opleiding je nodig hebt om fietsen te ontwerpen? Welke trends op het gebied van fietsen zijn er te bespeuren? Op welke manier doe je als ontwerper van fietsen inspiratie op? Hoe ontwerp je eigenlijk een fiets? En hoeveel proefexemplaren van nieuwe fietsen worden er gemaakt voordat een model in de winkel verkocht kan worden?


Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.


Annemijn is creatief en is dol op fietsen. Fietsen ontwerpen is haar droombaan.


De 12-jarige Annemijn fietst dagelijks 30 minuten van en naar school. Fietsen geeft haar een rustgevend gevoel. Ze houdt ervan om door het bos te fietsen met haar beste vriendin. Annemijn is enorm creatief en houdt van schilderen en tekenen. Om ideeën op te doen zit ze vaak op Pinterest. Al die fietsende uren hebben Annemijn aan het denken gezet om later als ze groot is zelf fietsen te ontwerpen. Ze is alleen niet zo technisch. Annemijn hoopt dat dit geen probleem is als je fietsenontwerper wil worden.


Rein van Duivenboden verrast Annemijn thuis. Verkleed als de fietspolitie wil hij Annemijn's fiets controleren. Daar blijkt uit dat haar fiets wel een wasbeurt kan gebruiken. De twee gaan aan het werk bij fietsenmerk Cortina. Het hoofd van de design afdeling, Arif, wil de twee eerst testen op hun fiets skills. Daarom nemen Rein en Annemijn het tegen elkaar op in een Challenge om te kijken wie zo langzaam mogelijk kan fietsen zonder om te vallen. De winnaar is degene die zonder af te stappen de eindstreep als laatste weet te behalen.


Een toffe nieuwe fiets ontwerpen voor de collectie van Cortina


Dan is het tijd om echt aan het werk te gaan. Rein en Annemijn moeten nadenken over de fiets van de toekomst. Welke ontwikkelingen op het gebied van fietsen verwachten zij? Ze mogen de fiets van de toekomst ontwerpen. Daarna mogen de twee een bestaand model van een nieuwe styling voorzien. Zo mag de fiets een nieuwe kleur krijgen, met een nieuw zadel, banden en handvatten. Als Annemijn haar keuze heeft gemaakt mag ze deze met een VR-bril bekijken. Als ze zeker is van haar beslissing, wordt de fiets voor Annemijn geleverd en mag ze hem samen met Rein in elkaar zetten. Voor welk model zal Annemijn kiezen? En ziet de sample eruit zoals Annemijn verwacht had? Wordt dit het nieuwe model fiets in de collectie van Cortina fietsen? Dat zie je in deze aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Cortina fietsen: https://www.cortinafietsen.nl

Comments


bottom of page