top of page

ZWEMLERAAR WORDEN - DE DROOMBAAN VAN NICOLAI (9) | Later als ik Groot benZWEMLERAAR WORDEN | DE DROOMBAAN VAN NICOLAI

Deze week in Later als ik Groot ben: zwemleraar worden. Wat voor opleiding heb je nodig om zwemleraar te worden? Waar moet je allemaal goed in zijn om een zwembad te mogen werken? Wat is het verschil tussen een droge en een natte redding? En heb je ook een EHBO-diploma nodig als zwemleraar? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.


De 9-jarige Nicolai is dol op zwemmen. Hij zit zelf op wedstrijdzwemmen en doet dat meestal in een binnenzwembad. Met zijn team is hij met de estafette zwemmen zelfs vierde van Nederland geworden. Volgens Nicolai moet je als zwemleraar uiteraard zelf goed kunnen zwemmen. De borstcrawl, vlinderslag en schoolslag doet hij uiteraard met gemak. Maar je moet vooral niet heel erg streng zijn want dan willen de kinderen niet meer naar zwemles komen om hun zwemdiploma te halen. En dat is in een land waarin heel veel water is wel erg belangrijk. Nicolai voelt nu al feilloos aan hoe hij de kinderen die vandaag op zwemles komen op hun gemakt moet stellen. Nicolai is zelf ook wel te porren voor een dagje zwempret in een zwemparadijs.


Jochem van Gelder verrast Nicolai bij Zwembad de Zandzee in Bussum. Nicolai denkt dat hij vandaag zelf een wedstrijd moet zwemmen. Niets is minder waar. Nicolai mag vandaag zijn droombaan uitproberen. Nicolai moet laten zien wat hij als toekomstig zwemleraar in huis heeft. Hij neemt het op tegen een ervaren zwemleraar in een pittige challenge. Daarna leert Nicolai hoe hij tijdens een natte redding iemand uit het water moet redden en vervolgens is het tijd voor het geven van een zwemles. Nicolai mag aan een groep kinderen zwemles geven. Hij leert ze hoe je goed de schoolslag, borstcrawl en rugcrawl moet zwemmen. Of Nicolai deze groep een stapje dichter bij hun zwemdiploma brengt vandaag, dat moet je maar snel gaan bekijken in deze nieuwe Later als ik Groot ben.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Sportfondsen: https://www.sportfondsen.nl/Comments


bottom of page