top of page

Hoe GEZOND zijn Rein's OGEN? Saar (10) bekijkt het als OPTICIEN tijdens haar superstage bij Eye Wish. Zij gaan werken als opticien.

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als opticien.


Opticiens helpen mensen om beter te kunnen zien met behulp van brillen en lenzen. De 10-jarige Saar draagt zelf een bril en zij weet al het één en ander over sterktes van brillen en lenzen. Later als ze groot wil Saar opticien worden zodat zij zelf oogmetingen bij mensen kan uitvoeren.Brillen tracen en klanten bellen; het hoort allemaal bij werken als opticien.


Rein verrast Saar met een superstage bij Eye Wish opticiens. Als eerste leren zij alles over hoe je een nieuwe bril voor een klant kan slijpen. Ze pakken de glazen uit en moeten het montuur tracen. Dat tracen doe je om zo het juiste formaat glas in de bril te krijgen. Wanneer de bril klaar is mag Saar de klant opbellen om haar te vertellen dat de bril klaar ligt. Maar eigenlijk heeft Saar nog nooit een onbekend iemand opgebeld. Durft Saar dit spannende gesprek aan?


Wat is fundoscopie? Saar leert het tijdens haar leuke snuffelstage van Later als ik Groot ben.


Saar wordt vervolgens getest op haar verkooptalent. Ze mag een klant helpen bij het kopen van een nieuwe bril. Maar wie is toch die gekke klant? Daarna mogen Rein en Saar een oogmeting doen en maakt Saar een scan van de binnenkant van Rein’s oog door middel van een fundusfoto. Met fundoscopie kun je het oog helemaal van binnen bekijken en zien of het oog gezond is. Zijn de ogen van Rein gezond? Dat en meer zie je in deze nieuwe aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: Eye Wish Opticiens

Kommentare


bottom of page