top of page

FOTO-SPEURTOCHT voor KINDEREN maken. Myrthe (13 jaar) mag een dagje helpen bij Kober Kinderopvang om te zien of werken op een BSO haar droombaan is.

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang, bij een BSO. BSO staat voor Buiten Schoolse Opvang. Je bent dan verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kinderen buiten schooltijd.


Jochem van Gelder gaat met de 13-jarige Myrthe werken bij de locatie Tovertuin van Kober Kinderopvang. Maar hoe oud zijn kinderen die naar een BSO gaan? Wat voor opleiding heb je nodig om te kunnen werken op een BSO? En wat voor activiteiten worden daar zoal georganiseerd voor de kinderen? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.Jochem van Gelder trakteert Myrthe op een toffe snuffelstage bij Kober Kinderopvang


De 13-jarige Myrthe wil later als ze groot is graag in de kinderopvang werken. Myrthe zou kinderen willen helpen met leren spellen en schrijven, maar ze beseft ook dat je kinderen moet verzorgen. Bij de kerk helpt ze ook wel eens met oppassen en ze weet dat je geduldig moet zijn omdat jonge kinderen niet meteen alles begrijpen.


Jochem van Gelder heeft de perfecte dag voor Myrthe geregeld. Onder begeleiding van pedagogisch medewerker Christian gaan ze een foto-speurtocht voorbereiden. Myrthe mag zelf een heel verhaal bedenken en foto’s in de omgeving maken, zodat de kinderen op zoek kunnen naar een sleutel van Hendrik-Jan de Tuinman.


Myrthe heeft wel een idee hoe je kinderen bezig houdt op een BSO!


Wanneer de kinderen binnenkomen op de BSO zorgen Jochem en Myrthe eerst voor een gezellige lunch. Daarna mogen de kinderen mee naar buiten voor de foto-speurtocht die Myrthe heeft gedacht. Zal het de kinderen lukken om de sleutel te vinden? En lukt het Myrthe en Jochem om alle kinderen enthousiast bij elkaar te houden? En hoe gaan ze de rest van de middag vullen bij de buitenschoolse opvang? Je ziet het in deze nieuwe aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: Kober en door Go VMBO.

Comments


bottom of page