top of page

CHALLENGE: LUIER VERSCHONEN | LYNN (11) WIL WERKEN IN DE KINDEROPVANGWERKEN IN DE KINDEROPVANG

Deze week: werken als pedagogisch medewerker of werken in de kinderopvang. Welke opleiding heb je nodig om als pedagogisch medewerker aan de slag te gaan? Hoe is het om in de kinderopvang te werken? Wat doe je de hele dag met de kinderen? En op hoeveel kinderen moet je dan passen?


De 11-jarige Lynn wil later als ze groot is graag met kleine kinderen werken als pedagogisch medewerker. Ze woont sinds kort op een plein met een speeltuin, waar veel kleine kinderen spelen. Lynn past graag op de kinderen, zodat de ouders met elkaar kunnen praten. Ze vindt kinderen leuk omdat ze volgens haar een grote fantasie hebben. Rein van Duivenboden verrast Lynn thuis. Hij neemt Lynn me naar de vestiging van Kindergarden om een dag te werken als pedagogisch medewerker. Daar mogen ze als eerste een muziekles organiseren voor een groep kleine kinderen. Lukt het ze om de kinderen enthousiast te krijgen?


Na de muziekles is het tijd om te eten, ze moeten alle kinderen een plekje aan tafel geven voordat ze het eten mogen serveren. Vervolgens nemen Lynn en Rein het op in een Challenge om te kijken wie het beste een luier van een baby kan verschonen. In de middag mag Lynn aan een groep peuters les geven over de seizoenen, zodat de kinderen daarna iets moois kunnen schilderen. En Rein? Die mag natuurlijk ook een kunstwerk maken. Wat hij maakt? Dat zie je in deze nieuwe aflevering van 'Later als ik Groot ben'.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door de kinderdagverblijven van Kindergarden en door de bordspellen van JumboComentarios


bottom of page