top of page

WERKEN IN EEN DIERENASIEL | DE DROOMBAAN VAN SYLVANA (12)WERKEN IN EEN DIERENASIEL

De twaalf-jarige Sylvana is helemaal gek van dieren. Dierenasiel medewerker worden, dat lijkt haar wel wat. De hele dag werken in een dierentehuis lijkt hij supergaaf. Thuis hebben ze een hond en hamsters gehad, maar momenteel hebben ze een konijn, vogel en een paard. Paardrijden doet Sylvana dan ook het liefst en later als ze groot is wil ze sowieso iets doen met dieren. Jochem neemt Sylvana mee naar een dierenasiel waar ze een dag aan de slag mag met honden en katten. In het dierenasiel slaat de liefde voor een bepaald dier opnieuw over….

Huisdieren hebben tijd en aandacht nodig. Het nemen van een huisdier moet een bewuste keuze zijn. Kijk ook eens in het asiel.

Sylvana komt er achter wat je allemaal moet weten en kunnen als je later in een dierenasiel wilt gaan werken. Tijdens haar snuffelstage ontdekt ze of deze job ook echt bij haar past.


Denk goed na voordat je een huisdier neemt. Een huisdier heeft veel tijd en aandacht nodig. Die tijd en aandacht moet je het dier wel kunnen geven. En een dier kan ook ziek worden waardoor je met extra kosten opgezadeld wordt. Het nemen van een huisdier moet wat ons betreft een bewuste keuze zijn. En als je dan een huisdier neemt, denk er dan eens aan om te kijken of er wellicht een lief exemplaar in het asiel zit dat een nieuwe baasje zoekt. Wil jij na het zien van deze aflevering zelf een huisdier adopteren? Kijk voor meer informatie op https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Whiskas en Pedigree.
Comments


bottom of page