top of page

Hoe BOSWACHTER Dex (11) de toekomst van onze BOSSEN veiligstelt

Deze week in Later als ik Groot ben: Werken als boswachter. Hoe zorg je ervoor dat de natuur gezond blijft? Op welke manier bied je dieren een veilige leefomgeving? Wat voor opleiding heb je nodig om boswachter te worden? En welke taken heeft een boswachter eigenlijk allemaal? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.


De 11-jarige Dex houdt van de natuur en is vaak in het bos te vinden. Dex wil daar het liefste allemaal verschillende dieren tegenkomen. Daar is hij dol op. Ook spaart Dex takken die hij dan mee naar huis neemt. Later als hij groot is wil Dex dan ook niks liever dan een echte boswachter worden.Een dag werken als boswachter. Dex ontdekt de magie van de natuur.


Rein van Duivenboden laat Dex's droom uitkomen. Ze mogen samen een dag aan de slag als boswachter in het Bentwoud. Het Bentwoud is een natuurgebied in de buurt van de plaats Zoetermeer. Samen met de stoere boswachter Jonathan ontdekken ze de magie van de natuur. Ze lopen door het natuurgebied om de bospaden netjes te maken. Op die manier kunnen mensen er veilig en met plezier blijven wandelen.


Een vogeltelling en méér in het Zuid-Hollandse Bentwoud.


Dex heeft een onvergetelijke dag vol plezier en avontuur als hij de wildernis verkent. Zo informeren ze mensen, doen ze een vogeltelling en bekijken ze welke bomen in de toekomt belangrijk zullen zijn voor de ontwikkeling van het Bentwoud. Ook nemen Rein en Dex het tegen elkaar op in een Social Media Challenge om te kijken wie de beste natuurfoto maakt. Ben jij benieuwd naar wat Rein en Dex allemaal tegenkomen en wie die spannende Challenge gaat winnen? Kijk dan snel naar deze aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: Staatsbosbeheer

Commentaires


bottom of page