top of page

Liza (13) geeft hond Freddie te gek kapsel in HONDENTRIMSALON

Deze week in Later als ik Groot ben: werken in een hondentrimsalon. Bijna 18% van de Nederlandse huishoudens heeft één of meerdere honden. Maar vanaf welke leeftijd kan je met de hond naar een trimsalon? Welke opleiding heb je nodig om bij een hondentrimsalon te werken? Welke werkzaamheden voer je allemaal uit? En heb je ook EHBO voor dieren nodig? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.


Liza wordt verrast met een dagje werken in een hondentrimsalon. Ze heeft de dag van haar leven!


De 13-jarige Liza wil later als ze groot is graag in een hondentrimsalon werken. Liza heeft zelf een hond en ze vindt het beestje schattig en wil hem graag kunstjes leren. Liza’s hond kan inmiddels rollen, rondjes draaien en een parcours met hindernissen zonder hulp afleggen. Als je in een trimsalon werkt moet je volgens Liza niet alleen goed met honden kunnen omgaan, maar ze ook rustig kunnen houden en ze echt leren begrijpen.


Jochem van Gelder verrast Liza thuis zodat hij eens met eigen ogen kan bekijken welke kunstjes de hond van Liza allemaal kan. Jochem neemt Liza vervolgens mee naar hondentrimsalon Does, waar Miranda ze alles vertelt over dit beroep. Als de twee hun werkkleding aan hebben, mag Liza hond Freddie begroeten. Freddie heeft overduidelijk zin in haar behandeling en Liza mag helpen bij het wassen van de hond. Jochem helpt Liza bij het föhnen. Na het föhnen is het tijd om de nagels te controleren. En dan natuurlijk borstelen en de haren trimmen. Miranda legt de verschillende knip-technieken uit.


Oops! Nattigheid in de hondentrimsalon. Wat is hier gebeurd?


Als Liza met de tondeuse aan de slag gaat, ziet Miranda dat een ander hondje in de salon een ongelukje heeft gehad. Jochem wordt aan het werk gezet om de trimsalon schoon te maken, zodat Liza haar aandacht bij hondje Freddie kan houden. Of het Liza lukt om Freddie rustig te houden en of Freddie blij is met haar nieuwe kapsel? Dat zie je in deze aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door De Algemene Belangenvereniging voor het Huisdiertoiletteerbedrijf:https://www.abhb.nl/

Comments


bottom of page