top of page

KAPPER WORDEN. SJIMMIE (11) EN REIN DOEN DE CHALLENGE: HAAR STYLENKAPPER WORDEN

Deze week: staat kapper worden centraal in Later als ik Groot ben. Welke opleiding heb je nodig om kapper te worden? Hoe weet je welke producten je moet gebruiken bij welk haar type? Waarom groeit het haar van de ene sneller dan dat van de ander?


De 11-jarige Sjimmie heeft zelf enorm lang haar. Als ze danswedstrijden heeft, doet ze haar haren speciaal opsteken zodat het op een dinokapsel lijkt. Het lijkt haar leuk om later kapster te worden zodat ze lekker met andere mensen kan praten en ondertussen hun haar mooier kan maken.


Rein van Duivenboden verrast Sjimmie thuis. Hij is benieuwd naar hoe lang het haar van Sjimmie werkelijk is. Rein neemt Sjimmie mee voor een echte werkdag bij Cosmo Hairstyling. Die hebben zaken door het hele land.


Gelijk nadat ze binnen zijn gekomen mogen de twee onder andere klanten ontvangen en een wasmassage aan klanten geven. Daarna mag Sjimmie op een dollhead (oefenpop) oefenen om zogeheten curtain bangs te knippen. En Rein....die mag ondertussen de zaak schoonmaken. Verschil moet er zijn!

De 'curtain' bang is een haartrend die veel voorkwam in 2021. De soepel vallende pony die als het ware als een gordijn (curtain, in het Engels) valt, vandaar de naam.

Ten slotte nemen de twee het op tegen elkaar in een echte challenge. Ze krijgen ieder hun eigen model en moeten in 30 minuten het haar van de model zo goed mogelijk stylen naar eigen inzicht.


Gaat Rein dan eindelijk nu een keer een challenge winnen of mondt dit uit in een complete haarmode-flater? Je ziet het in deze nieuwe aflevering van 'Later als ik Groot ben'.टिप्पणियां


bottom of page