top of page

LIMONADEFABRIEK PLAT DOOR COMPUTERSTORING | CAIA (11) WIL IT-CONSULTANT WORDEN EN LOST HET OPWERKEN ALS IT-CONSULTANT IN DE ICT SECTOR

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als IT-consultant. Wat voor werktaken voer je als IT consultant allemaal uit? Op wat voor locatie werk je dan? Moet je vaak naar klanten toe die problemen hebben met hun computers of kan je de werkzaamheden ook vanuit kantoor doen? De 12-jarige Caia weet nog niet precies wat ze later wil worden. Zo denkt ze o.a. aan binnenhuisarchitect maar werken in de wereld van ICT lijkt haar ook reuze interessant. Werken bij een ICT bedrijf spreekt Caia aan omdat ze best goed met computers overweg kan en ze gehoord heeft dat je daar goed kunt verdienen. Ze heeft thuis wel eens met het programma Scratch gewerkt en daarmee kon ze poppetjes animeren en spellen maken. Ook heeft ze er wel eens een website meegemaakt. Kortom, onze Caia is best een slimme meid en wellicht is werken in de ICT wel haar droombaan.


Jochem van Gelder verrast Caia thuis om haar mee te nemen naar Ictivity voor de werkdag. Daar leert ze over werken in de Cloud en mag ze een P1 van een klant oplossen. Een P1 staat voor Prioriteit 1. Dat is dus een groot probleem waarbij computers zijn uitgevallen en bijvoorbeeld een hele productielijn is gestopt en de soep in draait. Door deze grote fout worden er momenteel geen drankjes meer gemaakt in een frisdrankenfabriek die gebruikt maakt van computers die door Icitivity worden onderhouden.

Oh nee, als deze computerstoring nog lang duurt, staat er straks helemaal geen limonade meer in de supermarkten.

Lukt het Caia en Jochem om het probleem snel te vinden en deze computerstoring op te lossen? Je ziet het in deze nieuwe aflevering van 'Later als ik Groot ben'.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Ictivity en door de bordspellen van Jumbo1 Comment


Wie van jullie is ook al helemaal handig met computers?

Like
bottom of page