top of page

ROBOTS PROGRAMMEREN | FENNA (13) DOET CHALLENGE MET ROBOTSROBOTPROGRAMMEUR WORDEN

Deze week in Later als ik groot ben: werken als robot programmeur. Wat doet een robot programmeur? Hoe kan je robots programmeren? Wat voor opleiding of studie heb je nodig? En wat kan je een robot allemaal laten doen? De 13-jarige Fenna heeft thuis al meerdere robots om te programmeren en het lijkt haar super tof om later als ze groot is zelf robots te ontwerpen en programmeren. Ze gaat regelmatig met haar vader naar een winkel waar ze robots verkopen. Fenna is benieuwd hoeveel technische kennis je nodig hebt om programmeur te worden.


Rein van Duivenboden verrast Fenna met een snuffelstage bij Capgemini. Als eerste nemen ze een kijkje in het cyber security experience center, waarbij ze worden ontvangen door Pepper. Daarna mogen ze een Anki Cozmo Robot programmeren zodat hij mensen herkent en begroet bij het koffieapparaat… maar dan moet er wel iemand koffie drinken! Daarna nemen Fenna en Rein het tegen elkaar op in een challenge, ze moeten de robot zo programmeren dat hij 2 blokjes van de ene kant van de tafel naar de andere kant brengt. Dat lijkt zo eenvoudig maar dat is het natuurlijk niet. Als Robot programmeur moet elke beweging goed kennen.


Wie dat het snelste doet, wint de wedstrijd. Ben jij benieuwd wie er gaat winnen? Bekijk dan deze nieuwe aflevering van 'Later als ik Groot ben'.Comments


bottom of page