top of page

VASTGOEDBEHEERDER Joppe (11) inspecteert panden op schade in Gemeente Utrecht

Deze week in Later als ik Groot ben: Werken als vastgoedbeheerder bij de Gemeente Utrecht. De stad Utrecht is eigenaar van zo’n 1000 gebouwen. Daaronder vallen scholen, sportcomplexen, parkeergarages en kastelen. Vastgoedbeheerders zorgen ervoor dat deze gebouwen veilig en in goede staat blijven, voor zowel de eigenaar als de gebruikers. Laat ons weten in de comments als jij wel eens in zo’n Utrechts gebouw bent geweest. Bijvoorbeeld in Fort Lunetten?


De 11-jarige Joppe heeft een heel lijstje met droomberoepen. Omdat zijn moeder als vastgoedbeheerder heeft gewerkt, weet Joppe al het één en ander over het beroep. Toch is hij ontzettend benieuwd naar hoe een werkdag als vastgoedbeheerder bij de Gemeente Utrecht er nu eigenlijk uit ziet. Volgens Joppe moet je ontzettend veel regelen en sta je constant in contact met andere mensen. Iets wat Joppe fantastisch lijkt.Wat doet een vastgoedbeheerder voor de Gemeente Utrecht nu ineens in een atoombunker?


Jochem van Gelder heeft een geweldige 'Later als ik Groot ben' dag voor Joppe geregeld. Samen ontmoeten ze maar liefst drie vastgoedbeheerders. Als eerste mogen ze een inspectieronde doen bij een monumentaal pand: een atoombom bunker. Dit gebouw is een belangrijk onderdeel van de Utrechtse geschiedenis. Maar waar let je precies op bij een inspectieronde door zo'n oude atoombunker? Wat heeft wel onderhoud nodig en wat niet? En hoe zorg je ervoor dat het gebouw niet zijn monumentale waarde verliest? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.


Natte voeten voor sporters en een muffe lucht in Utrechts klaslokaal.


Bij het tweede gebouw moeten Jochem en Joppe een lekkage in een sporthal oplossen. Er stroomt namelijk ontzettend veel water naar binnen. Dat is niet fijn voor de mensen die er aan het sporten zijn. Als een echte vastgoedbeheerder gaat Joppe op zoek naar de oorzaak. Daarvoor moet hij wel het dak van het gebouw op en dat is best eng.


Op de laatste locatie mogen Jochem en Joppe op een basisschool een probleem met de ventilatie oplossen. Frisse, schone lucht in het klaslokaal is van groot belang. Tot ieders grote verrassing moeten ze eerst rook maken om te zien waar het probleem zit. Ben jij benieuwd hoe zo’n rooktest eraan toe gaat? En of het Jochem en Joppe lukt om het probleem te verhelpen? Bekijk dan deze nieuwe aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Utrecht en door Go VMBO.

Comentários


bottom of page