top of page

Fay (10) smeedt liefdeskoppel als jongste ambtenaar van Gemeente Utrecht

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als ambtenaar op de afdeling Burgerzaken bij de Gemeente Utrecht. Daar kan het voorkomen je mensen mag trouwen. Ook help je inwoners met bijvoorbeeld een aanvraag voor een paspoort of de aangifte van een geboorte. Belangrijk bij dit beroep is natuurlijk dat je persoonlijke gegevens te moet beschermen zodat anderen daar geen misbruik van kunnen maken. Weet jij welke opleiding je nodig hebt om als ambtenaar? Kun je zomaar mensen trouwen? Of is daar nog iets speciaals voor nodig? Hoe gaat een huwelijksceremonie er eigenlijk aan toe? Waar moet je op letten als je een paspoort aanvraag behandeld? En hoe bescherm je persoonlijke gegevens?


Wat komt er bij kijken om als ambtenaar te werken bij een Gemeente?


Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben. De 10-jarige Fay gaat graag om met mensen. Ze vindt het leuk om andere te helpen. Laatst heeft ze haar nieuwe ID-bewijs moeten aanvragen en toen was ze onder de indruk van de medewerkers van het gemeentehuis. Fay is benieuwd welke verschillende werkzaamheden zij mogen uitvoeren.


Rein van Duivenboden verrast Fay terwijl ze met haar moeder gaat winkelen. Rein laat Fay’s droom uitkomen, want ze gaan samen aan het werk bij het stadskantoor van de gemeente Utrecht. Als eerste moeten ze een paspoort aanvragen voor een minderjarige inwoner. Al snel wordt het de twee duidelijk dat je dan toestemming nodig hebt van beide ouders. Ze maken het papierwerk in orde en helpen de bewoner. Daarna gaan ze als klantadviseur werken op de afdeling Klant Contact Center. Rein en Fay moeten bewoners via de telefoon helpen met allerlei onverwachte vragen. Zo krijgen ze een melding van een kapot speeltoestel. Weten Rein en Fay wat ze met deze melding moeten doen?


Wat is daarop uw antwoord? Rein en Fay trouwen een koppel!


Als klap op de vuurpijl is het aan Rein en Fay om een verliefd stel met elkaar te laten trouwen. Ze ontmoeten BABS Esther de Bie in de trouwzaal die ze alles kan vertellen over hoe zo’n ceremonie er aan toe gaat en welke administratieve werkzaamheden een ABS van te voren moet doen. Dan is het moment daar en mogen Rein en Fay de huwelijksceremonie voltooien. Zegt het bruidspaar ‘Ja’? Wat we in ieder geval kunnen verklappen is dat niet alles zonder slag of stoot goed gaat…


Ben je ook benieuwd naar deze aflevering. Kijk dan snel naar ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht: https://www.utrecht.nl/

Comments


bottom of page