top of page

Shanaya (11) wil JURIST worden - Burenruzie oplossen

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als jurist. Wat is het verschil tussen een jurist en een advocaat? Hoe lang duurt de opleiding om jurist te worden? Met wat voor soort rechtszaken krijg je te maken? Moet je het hele wetboek uit je hoofd leren? En hoe gaat een rechtszitting er aan toe? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.De 11-jarige Shanaya is een slimme meid die niet tegen onrecht kan. Ze zou graag mensen als jurist of advocaat willen bijstaan. Volgens Shanaya ben je als jurist de verdediger van een verdachte in een rechtszaak en moet je naar bewijzen zoeken om je client te helpen. Shanaya denkt dat je alle wetten en regels goed moet weten.Rein van Duivenboden verrast Shanaya met een werkdag bij het bedrijf Eiffel. Van jurist Jan Blonk krijgen ze een case overhandigt, waarbij ze hun client moeten helpen met een burenruzie. Meneer van Duren heeft namelijk overlast van de boom die in de tuin van zijn buurman staat. Shanaya en Rein praten met hun client, bezoeken de tuin om de situatie te bekijken en spreken met een boomdeskundige om te achterhalen of de boom ziek is.


Daarna is het tijd voor de rechtszaak. Shanaya mag als jurist het woord voeren en neemt het op tegen de boze buurman. Wie zal de rechter in het gelijk stellen? Wordt de burenruzie opgelost? Wint Shanaya haar allereerste rechtszitting? En wie blijkt de buurman te zijn? Je ziet het allemaal in deze aflevering van Later als Ik Groot ben.


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we met kinderen van 9 - 13 jaar of de droombaan die ze in gedachten hebben ook daadwerkelijk bij ze past. Ze krijgen een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleven ze een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions www.shhproductions.nl.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Eiffel.Комментарии


bottom of page