top of page

STEWARDESS worden! Lynn (13 jaar) wil het liefst de hele WERELD rond VLIEGEN

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als stewardess bij een reisorganisatie zoals TUI. Als steward of stewardess doe je er alles aan om het de passagiers in een vliegtuig naar de zin te maken en de veiligheid te bewaken. Waar moet je als stewardess bij TUI allemaal goed in zijn? Welke werkzaamheden worden er door stewards en stewardessen gedaan voordat de passagiers een vliegtuig instappen? Welke opleiding heb je nodig? Hoe word je stewardess?


Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben...


De 13-jarige Lynn is helemaal gek van vliegen. Later als ze groot is, wil zij het liefste onderdeel worden van de Cabin Crew. Ze droomt van stewardess worden. Met zo'n job kan Lynn veel nieuwe mensen ontmoeten en gratis over de hele wereld reizen. Als stewardess moet je volgens Lynn ervoor zorgen dart het vliegtuig schoon is en ben je het aanspreekpunt voor alle passagiers. Het is ook enorm belangrijk dat je de veiligheidsinstructies kent.


Stewardess worden, Lynn mag een dagje komen snuffelen bij TUI Nederland


Lynn is door haar moeder meegenomen naar Schiphol. Ze denkt een rondleiding over het vliegveld te krijgen. Maar niks is minder waar... Presentator Rein van Duivenboden verrast Lynn op Schiphol met haar deelname aan Later als ik Groot ben. Een droom komt uit. Ze mag een dagje meelopen bij TUI Nederland, een van de grootste reisorganisaties van Nederland. De ervaren stewardess Simone vertelt dat er een vlucht naar het Griekse eiland Kos op de planning staat...


Een goede stewardess kent de veiligheidsdemonstratie uit het hoofd. Hoe brengt Lynn dit er vanaf?


Vervolgens is het tijd om het vliegtuig in te gaan. Lynn en Rein moeten alle apparatuur controleren en daarna de nieuwe passagiers aan boord verwelkomen. En omdat de vliegveiligheid van de passagiers heel belangrijk is, heeft Simone een Challenge voor Rein en Lynn bedacht. Simone wil weten hoe goed ze de veiligheidsdemonstratie kunnen geven aan passagiers. Ben je benieuwd naar wie deze challenge wint? Weten of de TUI vlucht naar Kos op tijd vertrekt door de hulp van ons tweetal? Ook zo nieuwsgierig of Lynn na deze ervaring nog steeds stewardess wil worden als ze later groot is? Kijk dan snel naar deze aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door TUI Nederland en door Go VMBO.

Kommentare


bottom of page