top of page

Danique (11) de JONGSTE REISADVISEUR Ooit! Een snuffelstage op de klantenservice van TUI.

Deze week in Later als ik Groot ben: werken op de klantenservice als reisadviseur. Als je een reis wilt boeken wil je daarmee graag goed geholpen worden. Bij een reisorganisatie als TUI kan je denken aan werken op een reisbureau, op de luchthaven zelf, maar ook op een klantenservice.


Op zo'n klantenservice (ook wel callcenter genoemd) komen dagelijks veel telefoontjes, emails, chats en berichten via sociale media binnen. Wat voor opleiding kan je volgen om reisadviseur op een klantenservice te worden? Hoe kan je een boze klant alsnog tevreden stellen en goed reisadvies geven? Hoeveel vragen komen er per dag binnen? En hoe is om te werken op de klantenservice? Hoe kun je een goede reisadviseur worden?


Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.


De 11-jarige Danique wil later als ze groot is graag op de klantenservice van een reisorganisatie werken. Danique is dol op reizen. Het lijkt Danique hartstikke leuk om samen met mensen te kijken naar alle vakantiemogelijkheden die er zijn. Danique gaat vaak met haar ouders op reis en zoekt dan uit welke campings er op hun route liggen. Wanneer ze van vakantie terug komen, schrijft Danique als een echte reisadviseur een recensie in haar vakantieboekje.


Danique is dol op reizen! Die wordt, later als ze groot is, een hele goede reisadviseur


Rein van Duivenboden verrast Danique met een dag vol spanning, avontuur en een flinke dosis klantenservice-uitdagingen. Ze heeft zich opgegeven voor Later als ik Groot ben en is vandaag de gelukkige.


Haar droom wordt werkelijkheid wanneer ze samen met Rein bij een reisbureau van TUI mag werken. Danique mag voor een klant een vakantiebestemming boeken. Een spannende taak, uiteraard.


Danique's dag als reisadviseur op de klantenservice van TUI krijgt een verrassende wending


Maar de dag van Danique zit vol onverwachte wendingen wanneer ze met Rein gaat werken op de webcare afdeling van de reisorganisatie en aan de balie van TUI op Schiphol Airport. Ze moeten veel problemen zien op te lossen zoals verkeerd gespelde namen op vliegtickets. Maar ook problemen met de bagage doet zich voor. De boel lijkt compleet te ontsporen. Het is aan Rein en de koele Danique om rustig te blijven en iedereen zo goed als mogelijk te helpen.


Of dat lukt? Bekijk nu deze toffe nieuwe aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door de branchevereniging voor klantcontact: Klantenservice Federatie

Comments


bottom of page