top of page

VLIEGTUIGEN binnenloodsen. De 12-jarige Nanou wil niets liever dan op een VLIEGVELD werken.

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als afhandelaar op het vliegveld. Je kan daarbij denken aan het inchecken van passagiers, het laden en lossen van de bagage, het achteruit rijden van een vliegtuig als pushback-chauffeur. Maar ook het binnenloodsen van vliegtuigen als marshaller hoort hierbij. Op een vliegveld zijn er enorm veel werkzaamheden. Maar wat voor opleiding heb je nodig om op een vliegveld te mogen werken? Waarom kan een vliegtuig niet zelf achteruit rijden? Hoeveel koffers worden er op een dag in- en uitgeladen? Hoeveel tijd zit er tussen de landing van een vliegtuig en voordat hij weer met nieuwe passagiers moet opstijgen? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.


De 12-jarige Nanou heeft verschillende interesses. Sinds ze een keer in het vliegtuig heeft gezeten lijkt werken op een vliegveld haar fantastisch. Volgens Nanou werken er veel mensen op het vliegveld en zijn er allerlei verschillende werkzaamheden uit te voeren. Je moet vooral goed kunnen communiceren, waarbij het handig is als je meerdere talen kunt spreken. Zoals de Engelse taal. Je moet daarnaast zorgen dat er geen verdachte situaties zijn en dat mensen goed en netjes het vliegtuig instappen.


Dagje werken op vliegveld Eindhoven Airport. Hoe gaaf is dat?


Rein van Duivenboden verrast Nanou terwijl zij nietsvermoedend met haar moeder vliegtuigen aan het spotten is op het vliegveld. Op Eindhoven Airport zijn er elk jaar meer dan 40.000 vliegtuigbewegingen. Het is dan ook het één na grootste vliegveld van Nederland, met zo'n 6,3 miljoen passagiers. Nanou's droom komt uit als ze een dag op het vliegveld mag werken. Flight officer Bart van Viggo overhandigt Nanou een headset, zodat ze mag helpen bij het achteruit laten rijden van een vliegtuig. Ze stoppen een pen in het vliegtuig, zodat de piloot het vliegtuig niet meer kan besturen. Nanou, Rein en Bart hebben nu de totale controle en verantwoordelijkheid over het vliegtuig en alle passagiers. Lukt het de drie om het vliegtuig achteruit naar de landingsbaan te rijden, zodat hij zelfstandig de lucht in kan vliegen?


Vliegtuig binnenloodsen. Dat is een spannende klus.


Rein moet bijkomen van deze werkzaamheden, waardoor Nanou en Bart samen naar de incheckbalie lopen om een passagier, die slecht ter been is, naar het vliegtuig te begeleiden. De passagier blijkt vliegangst te hebben en Nanu probeert haar gerust te stellen. Er ontstaat commotie als de passagier haar paspoort kwijt is. Lukt het Nanou en Bart om mevrouw alsnog in het vliegtuig te krijgen, op weg naar haar vakantiebestemming?


Als ultieme beproeving krijgen Rein en Nanou de taak om een vliegtuig dat net geland is naar de juiste vliegtuigopstelplaats te loodsen. Omdat ze niet met de piloot kunnen praten, moeten ze als marshaller met signalen communiceren. Wat voor signalen kunnen ze daarvoor gebruiken? Lukt het de twee om het vliegtuig naar de juiste plek te krijgen? En stopt het vliegtuig op het juiste moment? Benieuwd hoe dit afloopt? Kijk dan snel naar deze aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Eindhoven Airport

Comments


bottom of page