top of page

Persoonlijke begeleider worden van mensen met een beperking. Caithlin (13) snuffelt bij PSW.

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als persoonlijke begeleider voor mensen met een beperking. Dat kan zijn een geestelijke beperking of andere vorm van handicap. Hoeveel mensen zijn er in Nederland met een matige of ernstige beperking? Wat is de rol van een persoonlijke begeleider? Op welke manier kan je jouw client helpen? Waar bestaat de zorg uit? En wat voor opleiding heb je nodig om als persoonlijke begeleider aan het werk te gaan in deze tak van de zorg? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.Caithlin droomt van een baan als persoonlijke begeleider in de zorg


De 13-jarige Caithlin heeft als droomberoep om in de zorg te werken. Wat voor functie ze precies wil gaan uitoefen, dat weet ze nog niet. Voor andere mensen zorgen spreekt haar in elk geval enorm aan. Het werk lijkt haar gezellig om te doen. Ondanks dat je ook veel geduld moet hebben.


Jochem verrast Caithlin met een snuffelstage bij PSW. Die afkorting staat voor Pedagogisch Sociaal Werk. Caithlin gaat als eerste aan de slag bij de dagbesteding. Daar zijn cliënten bezig zijn met schilderen. Mensen die in een dergelijke instelling verblijven noemen we dus cliënten; niet te verwarren met patiënten.


Caithlin wordt gekoppeld aan Vera die ze mag helpen bij het maken van een mooi kunstwerk. Vera heeft soms moeite met het mengen van de juiste kleuren verf voor haar creaties. Daar weet Caithlin wel raad mee.


Samen koken voor alle cliënten


Als de tijd bij de dagbesteding erop zit, gaan Jochem en Caithlin met Vera mee naar haar woning. Vera woont, samen met andere cliënten, in een woonbegeleidingcentrum. Caithlin helpt Vera met koken voor de hele groep. Ondertussen bouwt Jochem een feestje met de andere cliënten.


Samen genieten ze de vers bereide maaltijd. En welke geluksvogel krijgt weer als eerste zijn eten geserveerd? Jochem natuurlijk! Na het eten vertelt Vera over haar favoriete hobby en dat heeft alles met paarden te maken. Caithlin krijgt door haar snuffelstage bij PSW een beter beeld van hoe het er aan toe gaat als persoonlijke begeleider. Of dat haar allemaal bevalt en we Caithlin later terug zien als persoonlijke begeleider in de zorg.....dat zie je in deze hartverwarmende aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door PSW: https://psw.nl/


Comments


bottom of page