top of page

Alarmknop gaat af - Pippa (10) wil verpleegkundige in de ouderenzorg worden

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als verpleegkundige in de ouderenzorg. Wat voor opleiding heb je nodig om als verpleegkundige te werken? Welke eigenschappen moet je hebben? Wat is een alarmknop en waar wordt deze voor gebruikt? En is er tijd voor gezelligheid wanneer je als verpleegkundige werkt? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.De 10-jarige Pippa praat graag met oudere mensen. Je kunt veel van ze leren, doordat ze al veel hebben meegemaakt. Ook denkt Pippa dat zij juist oudere mensen kan helpen, omdat ze niet meer zo zelfstandig zijn. Zo denkt Pippa te kunnen helpen bij de trap omhoog gaan of bij het in- en uitstappen van de auto. Later als ze groot is wil Pippa graag als verpleegkundige in de ouderenzorg werken, want naast behulpzaam moet je ook vooral lief kunnen zijn.


Jochem van Gelder verrast Pippa in de klas en neemt haar vervolgens mee naar het Leonardushof, een verzorgingshuis met 48 appartementen voor ouderen met psychogeriatrische aandoeningen zoals dementie. Daar krijgen Jochem en Pippa van verpleegkundige Jolanda de taak om de bloeddruk van mevrouw Krook te meten. Jochem merkt op dat Pippa het ook heel gezellig vindt om met de bewoners te praten, zo is Pippa haast niet bij mevrouw Krook weg te krijgen. Vervolgens brengen ze een andere bewoner van het verzorgingshuis naar de fysio en is het tijd voor gezelligheid door met de bewoners spelletjes te spelen. Jolanda legt Jochem en Pippa daarnaast uit wat de alarmknop voor ouderen inhoudt. Jochem kan het natuurlijk niet laten om deze knop uit te proberen wanneer meneer Hendriksen verdwaalt is. Pippa krijgt de opdracht om meneer Hendriksen terug te brengen naar zijn kamer. Lukt het haar om meneer Hendriksen gerust te stellen? Je ziet het in deze aflevering van Later als Ik Groot ben.


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we met kinderen van 9-13 jaar of de droombaan die ze in gedachten hebben ook daadwerkelijk bij ze past. Ze krijgen een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleven ze een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Groenhuysen.

Comments


bottom of page