top of page

Werken in de THUISZORG - Marit (11) wil WIJKVERPLEEGKUNDIGE worden

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als wijkverpleegkundige in de thuiszorg. Wat voor zorg wordt er aan de mensen aangeboden? Wat voor opleiding heb je nodig voor de thuiszorg? Hoeveel cliënten bezoek je op een werkdag? Is er tijd voor gezelligheid? En ontvang je een planning met welke cliënten je moet bezoeken? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.De 11-jarige Marit wil later als ze groot is in de zorg werken, maar wat voor beroep weet ze nog niet precies. Het lijkt haar vooral leuk om in de ouderenzorg te werken, omdat het zorgen voor en de omgang met oudere mensen haar aanspreekt.


Jochem van Gelder verrast Marit met een werkdag in de thuiszorg. Samen met wijkverpleegkundige Dianne gaan ze aan het werk en bezoeken ze meerdere cliënten die verzorging aan huis krijgen aangeboden. Als eerste bezoeken ze een dame van 86 jaar die geholpen moet worden met het aantrekken van steunkousen en waarbij ze de medicijnen moeten klaarleggen. Marit merkt dat je ook vooral kracht nodig hebt bij de werkzaamheden.


Vervolgens gaan ze met de auto naar de volgende cliënt, van 87 jaar, waarbij ze de benen en het gezicht moeten insmeren. Omdat mevrouw ook moeite heeft met lopen, helpen ze haar daar ook mee. Of het Marit goed afgaat en of ze de cliënten op tijd weet te bezoeken zie je in deze aflevering van Later als ik Groot ben.


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we met kinderen van 9 - 13 jaar of de droombaan die ze in gedachten hebben ook daadwerkelijk bij ze past. Ze krijgen een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleven ze een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions www.shhproductions.nl.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Actief Zorg.

Comments


bottom of page