top of page

ACCOUNTANT WORDEN | QUINTY IS SUPERSLIM MET GELD EN CIJFERSACCOUNTANT WORDEN

Quinty de Jong was op de basisschool al de beste in rekenen en ze mocht leraren helpen bij rekensommen uitleggen. Inmiddels zit ze op de middelbare school en ook daar blijken haar rekenskills bovengemiddeld. Quinty is goed in rekenen! Accountant worden lijkt Quinty interessant omdat je goed inzicht moet hebben en met cijfers moet kunnen werken. Ze denkt dat je als accountant veel binnen op kantoor, zit net als een boekhouder. Klopt dat beeld wel?

Wat doet een accountant? Hoe word je accountant? Welke studie moet je gevolgd hebben om accountant te kunnen worden?

Rein van Duivenboden verrast Quinty met een snuffelstage bij BDO Accountants. Ze praten met een accountant en die laat zien dat een deel van het werk ook bij klanten verricht wordt. Zo mogen ze mee op werkbezoek naar Madurodam.


Als eerste moeten Rein en Quinty als misteryshopper proberen zonder geldig ticket naar binnen te piepen. Als het controlesysteem bij Madurodam fraudebestendig is uitgevoerd, moeten ze natuurlijk tegengehouden worden. Maar is dat ook zo? Verder lijkt er iets niet helemaal pluis met de voorraad van de souvenirwinkel. Er ontbreekt een voorraad vliegtuigjes. Dat wordt tellen geblazen. Of Rein en Quinty het lek boven weten te krijgen, zie je in deze nieuwe aflevering van 'Later als ik Groot ben'.Comments


bottom of page