top of page

WERKEN BIJ DE BRANDWEER | PEPIJN (10) WIL MENSEN REDDENBRANDWEERMAN WORDEN

Werken bij de brandweer is een van de meest populaire beroepen bij de jongens en meiden van Nederland. Pepijn is 10 jaar en hij wil graag bij de brandweer. Dat heeft hij duidelijk van zijn vader die ook brandweerman is. Of Pepijn dan bij de vrijwillige brandweer wil helpen of beroepsmatig brandweerman wil worden, dat staat nog niet vast. Maar dat hij in de toekomst vaak te zien zal zijn op een brandweerkazerne om te helpen als de brandweer moet uitrukken, dat is vrij zeker.


Jochem van Gelder verrast Pepijn met een snuffelstage. Hij mag een dagje komen kijken op de brandweerkazerne van Breda. Brandweerman Ramon van Buren leidt hem daar rond en stelt Pepijn flink op de proef met een challenge. Jochem lijkt nog niet echt fit genoeg te zijn om brandweerman te worden. Die moet even uitrusten. Net nu Pepijn rustig aan het rondsnuffelen is bij de brandweerwagens, klinkt de sirene. Er is een autobrand en iedereen moet er als de brandweer op af. Er schijnt nog iemand in de brandende auto te zitten. Jochem moet ook mee. Maar waar is die gebleven?

Er zit nog iemand in, hè. Zit nog iemand in! Snel, voordat het echt te laat is.

Of ze nog op tijd komen om het slachtoffer op tijd te bevrijden, dat zie in deze spannende nieuwe aflevering van "Later als ik Groot ben'.Comentarios


bottom of page