top of page

WATERBOUWER WORDEN | TIMO MAG EEN DAGJE MEELOPEN IN DE WERELD VAN DIJKEN EN VAARWEGENWATERBOUWER WORDEN

Het liefste dat Timo doet is werken met zijn handen. Klusjes voor zijn ouders of werken aan zijn zelfontworpen boot op zonne-energie. Werken op het water lijkt de jonge Timo wel wat.


Jochem van Gelder verrast hem thuis en neemt Timo mee naar STC in Rotterdam om te kijken welke opleiding je nodig hebt om waterbouwer te worden. Bij STC leren ze je alles over scheepvaart, transport en de havenindustrie.


Van een docent van het STC horen ze wat je daar allemaal gaat leren. Ze kijken bij een simulator van een baggerschip en Timo lijkt al behoorlijk veel verstand te hebben van werken op het water.

Ze doen een proefje met zand om te kijken wat de samenstelling hiervan is.


Tijdens de werkdag mag Timo echt de handen uit de mouwen steken en gaat hij het water op. Timo mag meewerken aan de renovatie van de afsluitdijk. Hij mag meerijden in een echte dumper en dat vindt hij fantastisch.


Wat een dumper precies is, wat je moet leren in de waterbouw te werken en of Timo na deze ervaring nog steeds een vak op het water voor zich ziet, dat moet je maar bekijken in deze maritieme aflevering van 'Later als ik groot ben'.Comments


bottom of page