top of page

Stoere Lycke (12 jaar) redt DRENKELING in nood bij de KNRM

Deze week in Later als ik Groot ben: mensen redden op het water bij de KNRM. Die afkorting staat voor Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. In ons land staan 24 uur per dag meer dan 1400 mensen van de KNRM klaar om mensen en dieren te redden die in nood zijn geraakt op het water. Dit werk wordt hoofdzakelijk door vrijwilligers uitgevoerd.


Maar hoe wordt je vrijwilliger bij de KNRM? Hoe gaat een redding op het water er eigenlijk aan toe? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.


De 12-jarige Lycke wil later als ze groot is het liefst chirurg worden. Daarnaast lijkt het haar gaaf om, net als haar vader, vrijwilliger te worden bij de KNRM. Lycke doet aan reddingszwemmen en ze weet dus bijvoorbeeld al goed hoe je een touw moet uitgooien. Wanneer je bij de KNRM werkt moet je volgens Lycke vooral goed met mensen kunnen praten.


Vrijwilliger worden bij de KNRM. Daarvoor moet je wel zeebenen hebben, Rein!


Rein van Duivenboden verrast Lycke thuis met haar snuffelstage om te kijken of deze droombaan (of bijbaan) goed bij haar past. Ze gaan naar de KNRM in Lemmer. Er wordt ze door een expert veel uitgelegd over het vak en de spullen waarmee gewerkt wordt. Bij onze heldhaftige Rein slaat spontaan de paniek toe als de alarmbellen gaan rinkelen. Er is een zeilboot stil komen te liggen en die moet worden geholpen op zee.


Snel de werkkleding aan doen! Als vrijwilliger moet je binnen tien minuten klaar staan voor vertrek. Voor hun eigen veiligheid trekken ook Rein en Lycke een echt overlevingspak van de KNRM aan. Die moet je binnen een minuut kunnen aantrekken. Dat blijkt nog een hele opgave voor het tweetal.


Rein en Lycke haasten zich alvast naar de reddingsboot, Als iedereen aanwezig is, gaan ze met maar liefst twee boten het IJsselmeer bij Lemmer op. Rein en Lycke zoeken de zeilboot waarvan de motor niet meer werkt. Lycke legt contact met de kustwacht om te horen waar het probleem zich precies afspeelt. Lycke, Rein en de andere jongens en meiden helpen de schipper in nood.


Drenkeling in nood op het IJsselmeer. Vol gas er naar toe met die reddingsboot.


De klus is nog niet geklaard of er volgt een volgende melding. Er is een vrouw in nood gesignaleerd. Die dreigt te verdrinken en onderkoeld te raken. Rein en Lycke haasten zich om de vrouw te redden.


Benieuwd naar hoe dit afloopt? Kijk dan snel naar deze spannende aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door KNRM

Commentaires


bottom of page