top of page

PANIEK in de SAPFABRIEK. Dexter (11) voor één dagje monteur bij de TECHNISCHE dienst van Riedel

Deze week in Later als ik Groot ben: Werken als monteur bij de technische dienst van een sapfabriek. Alle grote bedrijven hebben monteurs in dienst om productiemachines en systemen goed te laten draaien. Zij moeten dingen installeren, onderhouden en soms ook repareren. Hoe voorkom je storingen? En hoe onderzoek je wat het probleem is wanneer een machine stil staat? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.


De 11-jarige Dexter wil later als hij groot is het liefst in de techniek of in de ICT werken. Hij houdt ervan om technische problemen op te lossen. Dexter vindt alles wat met techniek te maken heeft interessant. Hij is ook ontzettend handig met zijn handen.Voor de leeuwen geworpen. De kop van een vulmachine in de sapfabriek moet vervangen worden. Hoe dan?


Jochem van Gelder verrast Dexter met een dagje werken bij de grootste sapfabriek van het land: Riedel. In deze fabriek maken ze bekende drankjes als CoolBest, Appelsientje en DubbelFrisss. Welke vindt jij het lekkerst? Jochem en Dexter worden meteen in het diepe gegooid. Ze moeten de kop van een vulmachine vervangen. Maar waar zit die en hoe vervang je die? Als deze klus is geklaard nemen ze het tegen elkaar op in een Challenge. Wie herkent het beste het gereedschap waar een monteur technische dienst mee werkt?


Storing in de sapfabriek. Dexter keihard aan de slag om lege schappen in supermarkten te voorkomen.


Dan slaat het noodlot toe. De telefoon gaat over. Dexter krijgt te horen dat een productielijn in de sapfabriek stil ligt. Een machine is kapot en er wordt op dit moment geen sap meer geproduceerd. Oh nee! Dexter ziet de lege schappen in de supermarkt al voor zich. Jochem en Dexter haasten zich naar de productiehal om te kijken of ze het probleem kunnen oplossen.


Of de twee deze storing weten te repareren? Of er op de dag van Dexter's snuffelstage nog sap geproduceerd werd? Dat zie je in deze spannende aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: Riedel

Comments


bottom of page