top of page

PATIËNT MET EEN INFECTIE | DOKTER KOEN (10) WIL MENSEN BETER MAKENWERKEN ALS INFECTIOLOOG

Deze week in Later als ik Groot ben: werken als Infectioloog in het ziekenhuis. Wat doet een infectioloog precies? Wat voor opleiding heb je daar voor nodig? En met wie werk je allemaal samen? De 10-jarige Koen weet het zeker, later als hij groot wil hij graag als dokter mensen beter maken. Dat is niet zo vreemd, want Koen zijn vader en opa werken ook in het ziekenhuis. Koen heeft op 4-jarige leeftijd al eens bij zijn vader op zijn werk gekeken, maar weet zich daar niet zoveel meer van te herinneren. Koen denkt dat je als dokter goed moet kunnen luisteren, maar ook streng moet zijn. Daarnaast moet je weten hoe het menselijk lichaam werkt.


Jochem van Gelder verrast Koen thuis om hem voor de werkdag mee te nemen naar het Scheper ziekenhuis in Emmen van zorggroep Treant. Infectioloog Kasper Wilting kan de hulp van Jochem en Koen goed gebruiken bij een patiënt en hij stuurt de twee met de patiënt naar verschillende afdelingen voor meerdere onderzoeken. Zo mag Koen een kweekje uit de neus afnemen, met de stethoscoop naar het hart luisteren, de bloeddruk opnemen, een echo van het hart maken maar ook een PET-scan en een bezoekje aan de oogarts horen erbij.


Komen Jochem en Koen erachter wat er aan de hand is met de patiënt? En weten ze met de hulp van dokter Kasper tot een behandelplan te komen om de patiënt beter te krijgen? Je ziet het in deze nieuwe aflevering van 'Later als ik Groot ben'.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Treant Zorggroep en door de bordspellen van JumboComments


bottom of page