top of page

SECURITY ANALIST WORDEN | JOEY (14) HOUDT EEN CYBERAANVAL TEGENSECURITY ANALIST WORDEN

De 14-jarige Joey heeft al sinds groep 6 het idee om iets met ICT te doen. Dat is echt zijn droombaan. Joey zit in een speciale ICT-klas. In die klas leren ze bijvoorbeeld ook programmeren.


Jochem van Gelder verrast Joey bij Gamestate Utrecht. Hij mag een dagje op snuffelstage bij Wortell als Security Analyst. Een Security Analyst heeft veel verstand van computers en vooral van de beveiliging van gegevens (data`) van een bedrijf. Nu bijna alles met het Internet verbonden is, speelt Internet Security een steeds belangrijkere rol bij bedrijven. We horen tegenwoordig vaak over bijvoorbeeld DDoS aanvallen waarmee bedrijven volledig plat komen te liggen.

Hackers buiten de deur houden en bedrijfsgegevens veilig houden is voor bedrijven tegenwoordig een dagtaak.

Voordat Jochem en Joey aan de slag mogen in de cyber security wordt Joey eerst getest of hij tussen meerdere mails een Phishing Mail kan ontdekken. Want hoe herken je phishing nu eigenlijk precies? Joey blijkt een slimme jongen te zijn. Daarna is het tijd voor het zware werk. Cybercriminelen proberen een cyberaanval te plegen en binnen te dringen op de computers van Jochem en Joey. Jochem en Joey strijden tegen elkaar. Kunnen zij deze cyberattack tegenhouden? Joey blijkt al verrassend veel van een cyberaanval af te weten. En Jochem denkt wel op een heel bijzondere manier de strijd aan te moeten gaan.

Wat heeft Jochem nu weer aangetrokken? Dit is een cyberaanval, geen combat !

Hoe dit spannende avontuur afloopt....je ziet het in deze toffe nieuwe aflevering van 'Later als ik Groot ben'.
Comentários


bottom of page