top of page

PSYCHOTHERAPEUT WORDEN | MANISHA (12) HELPT GRAAG MENSENPSYCHOTHERAPEUT WORDEN

Manisha (12) helpt graag mensen met hun problemen en biedt altijd een luisterend oor. Op televisie vindt Manisha het geweldig om een psychotherapeut aan het werk te zien en ze vraagt zich af of een psychotherapeut wel eens bang is om een verkeerde vraag te stellen aan een client. Manisha’s droom komt uit.


Jochem van Gelder neemt haar een dagje mee op snuffelstage. Manischa komt er al snel achter dat je niet zo maar psychotherapeut wordt; daar kan in totaal wel 10 jaar studie voor nodig zijn. Maar dat is voor Manisha geen probleem en ze laat zich er niet door afschrikken.


Samen met psychotherapeut Kirsten Hauber mag zij haar allereerste sessie voeren en die moet natuurlijk goed voorbereid worden. Kirsten legt uit welke vormen van psychotherapie er allemaal zijn zoals speltherapie en groepstherapie. Maar ook mag Manisha een apparaat ervaren dat wordt ingezet bij de verwerking van trauma's.

Ons brein kan zich maar op een ding tegelijk concentreren. Door het af te leiden met licht en geluid kunnen nare ervaringen worden verdrongen.

Manisha gaat het geleerde in de praktijk brengen bij een echte client. Een meisje bezoekt de praktijk. Haar ouders zijn uit elkaar gehad en dat heeft een flinke impact op haar gehad. Manisha gaat haar helpen.


Wil Manisha na deze ervaring nog steeds psychotherapeut worden? Je ziet het in deze kersverse aflevering van 'Later als ik Groot ben'; de YouTube serie waarmee jij wellicht jouw droombaan ontdekt.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Psychotherapie.
Comments


bottom of page