top of page

De jongste PIZZABAKKER van het land, Tess (11) wil weten: Hoe maak je de beste PIZZA?

Je eet ze vast maar al te graag. Pizza’s! Ze worden vaak in de oven gebakken en bestaan uit een bodem van deeg waarop bijvoorbeeld kaas, tomaten, olijven, champignons of vlees wordt gedaan. Pizza's komen van oorsprong uit Italië. Ze worden voor het eerst gemaakt in de stad Napels. Vanaf het jaar 1830 komen je langzaam aan op de menukaart van restaurants te staan. Nu is er bijna niemand meer aan te wijzen die geen pizza eet ;-)


Maar hoe maak je pizza? En waar moet een goede pizzabakker aan voldoen? En hoe leer je al die verschillende soorten pizza’s uit je hoofd? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.Tess wil later als ze groot is graag kok worden. Ze oefent nu alvast met pizza maken.


De 11-jarige Tess haar favoriete plek in huis is de keuken. Later als ze groot is wil Tess dan ook graag kok worden. Ze heeft zelfs al een middelbare school uitgekozen die extra kooklessen geeft. Thuis maakt ze graag Italiaanse gerechten als lasagne en pizza. Voor haar verjaardagsfeestje heeft ze met haar beste vrienden mini-pizza’s gemaakt met een Pizzarette. Dat is een kleine pizzaoven voor op tafel. Dat vonden ze superleuk om te doen.


Tess heeft zich aangemeld voor het programma. Rein van Duivenboden is benieuwd naar de kookkunsten van Tess en staat ineens voor de deur. Nadat ze thuis pizza’s hebben gebakken in de Pizzarette, neemt hij haar mee voor een werkdag als echte Pizzabakker bij het bekende New York Pizza.


Hoe maak je de lekkerste pizza?


Tim is expert bij New York Pizza. Van hem leren Tess en Rein de fijne kneepjes van het vak. Ze mogen aan de slag met het deeg, de saus en natuurlijk leren ze hoe ze de pizza’s het beste kunnen beleggen. Want alle ingrediënten moeten natuurlijk netjes over de pizza verdeeld worden… Welke pizza is eigenlijk jouw grote favoriet? Laat het ons weten in de reacties.


Terwijl ze de bestellingen controleren, nemen Rein en Tess het tegen elkaar op in een challenge. Wie het snelst vijf pizzadozen in elkaar weet te vouwen, wint. Lukt het Tess om Rein te verslaan of is die haar toch net iets te slim af?.... Je ziet het in deze smakelijke nieuwe aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'. Buon Appetito!


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: New York Pizza

Comments


bottom of page