pagina-content
 

 Voor juffen en meesters 

In Later als ik Groot ben nemen we kinderen in de leeftijd 9 tot 14 jaar mee op pad om te kijken of de droombaan die ze voor ogen hebben ook echt bij ze past. Een leerzaam en vermakelijk (familie)format dat te zien is bij RTL4 en op YouTube. We zijn er met live-events en op social media.

 

WAAROM DEZE INFORMATIE?

De inhoud van ons programma komt in de klas goed van pas als inspiratie- of lesmateriaal bij een stukje beroepsoriëntatie. Het format is een mooie verrijking van de algemene kennis over werken. We produceren het programma onder toezicht van het Ministerie, we respecteren de Wet op de Kindermarketing en we bieden geen ruimte aan rariteiten of schuttingtaal. Het is daarmee veilige, verantwoorde content.

‘Later als ik Groot ben’ is volledig gericht op het inspireren van kinderen over de diversiteit aan beroepen waaruit ze later kunnen kiezen. Kinderen zijn vaak onwetend over welke beroepen er allemaal zijn en wat ze later kunnen gaan beoefenen. Niet ieder kind heeft thuis ouders of verzorgers die (kunnen) helpen aan een brede oriëntatie op wat er zoal te koop is in de wereld. Ons doel is daarom om kinderen uit alle gelederen van de maatschappij te laten nadenken over hun toekomst en hierbij te worden geënthousiasmeerd door leeftijdsgenootjes die de stoute schoenen hebben aangetrokken.
 

WAAR TE ZIEN?
De lange versies van het programma worden uitgezonden bij RTL4. Momenteel produceren we hoofdzakelijk afleveringen die voor uitzending op YouTube worden gemaakt en mogelijk in compilatie-vorm ook op TV verschijnen. Deze afleveringen zijn iets korter (ruim 10-15 minuten) en worden exclusief gemaakt voor YouTube. Wellicht is het leuk en leerzaam om hier eens samen met de kinderen uit de klas doorheen te lopen en daarmee de discussie aan te gaan welke baan zij het liefst zouden uitoefenen. 

 

GEBRUIK IN DE KLAS

Het zou fantastisch zijn wanneer bij gelegenheid content van ‘Later als ik Groot ben’ gebruikt wordt in de klas. Of dit nu is als onderdeel van een stukje beroepsoriëntatie, als input voor een werkstuk of als opvulling voor de werktaken van een individuele leerling. Het thema van de Nationale Kinderboekenweek 2021 is beroepsoriëntatie. Onze content kan hierbij prima dienst doen als lesmateriaal.