pagina-content
 

 Kijken in de klas 

In Later als ik Groot ben nemen we kinderen in de leeftijd 9 tot 14 jaar mee op pad om te kijken of de droombaan die ze voor ogen hebben ook echt bij ze past. Een leerzaam en vermakelijk (familie)format dat te zien is bij RTL4 en op YouTube. We zijn er met live-events en op social media.

 

De inhoud van ons programma komt in de klas goed van pas als inspiratie- of lesmateriaal bij beroepsoriëntatie. Het format is een mooie verrijking van de algemene kennis over werken. We produceren het programma onder toezicht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, we respecteren de Wet op de Kindermarketing en we bieden geen ruimte aan rariteiten of schuttingtaal. Het is daarmee veilige, verantwoorde content om te gebruiken in de klas.

‘Later als ik Groot ben’ is er om kinderen over de diversiteit aan beroepen waaruit ze later kunnen kiezen. Kinderen zijn vaak onwetend over welke beroepen er allemaal zijn en wat ze later kunnen gaan beoefenen. Niet ieder kind heeft thuis ouders of verzorgers die (kunnen) helpen aan een brede oriëntatie op wat er zoal te koop is in de wereld. Ons doel is daarom om kinderen uit alle gelederen van de maatschappij te laten nadenken over hun toekomst en hierbij te worden geënthousiasmeerd door leeftijdsgenootjes die de stoute schoenen hebben aangetrokken.