top of page

PATIËNTEN onder NARCOSE brengen | Amber droomt van baan in het ZIEKENHUIS

In Nederland vinden er elk jaar zo’n 1,5 miljoen operaties plaats. Om ervoor te zorgen dat een patiënt niets van de operatie merkt, zorgt een anesthesiemedewerker ervoor dat dat de patiënt onder narcose wordt gebracht en gehouden. In deze aflevering van Later als ik Groot ben mogen Jochem van Gelder en Amber de voorbereidingen op een operatie meemaken.


De 12-jarige Amber wil later als ze groot is graag in het ziekenhuis werken. Werken aan de operatietafel lijkt haar spannend. Ze denkt dat je daarvoor sowieso goed tegen bloed moet kunnen. Maar ook dat je geduld moet hebben om mensen gerust te stellen. En je moet weten hoe het menselijk lichaam in elkaar zit. Later als ze groot is wil Amber anesthesiemedewerker worden: ze wil graag patiënten onder narcose brengen voor een ingreep.Anesthesiemedewerker worden. Dat is een baan waar Amber (12 jaar) serieus over nadenkt. Patiënten onder narcose brengen lijkt haar heel spannend.


Jochem van Gelder verrast Amber met een werkdag in het Rivierenland Ziekenhuis van Tiel. In dit ziekenhuis worden elke dag zo’n 40 operaties uitgevoerd. Van anesthesiemedewerker Pim krijgen ze een rondleiding in de operatiekamer, oftewel de OK. Met een blauw OK-pak, muts en klompen aan betreden ze de operatiekamer. Weet jij eigenlijk waarom deze pakken blauw zijn? Amber leert op een pop hoe ze de kapbeademing moet aanbrengen en hoe ze moet intuberen. Daar zijn hele specifieke handelingen voor nodig. In een echte situatie zou de patiënt op dat moment namelijk niet meer zelfstandig kunnen ademen.


Daarna is het zover: Amber mag de patiënt klaarmaken voor de operatie. Benieuwd naar hoe Amber dit er vanaf brengt? Kijk dan snel naar deze spannende aflevering van ‘Later als Ik Groot ben…'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: Ziekenhuis Rivierenland

Comments


bottom of page