top of page

MONDHYGIËNIST WORDEN | AMAR (11) LOOPT EEN DAGJE MEE IN EEN ECHTE PRAKTIJKMONDHYGIËNIST WORDEN

De 11-jarige Amar wil later als hij groot is graag tandarts of mondhygiënist worden. Het is voor Amar echt een feestdag als hij naar de tandarts mag. Hij is totaal niet bang voor de tandarts en daarom verrast Jochem van Gelder hem met een zoete taart en een feestmuts.

Voor mij is het een feestdag als ik naar de tandarts mag. Jochem denkt daar héél anders over.

Jochem neemt Amar mee naar mondhygiënist Ingrid van Oploo in Ulvenhout waar Ingrid een challenge heeft voorbereid om te kijken wie van de twee het meeste afweet van de instrumenten waar en mondhygiënist mee werkt. Als Jochem zijn behandeling ontloopt en flink gaat zitten snoepen, helpt Amar mee met de controle bij andere patiënten van deze mondhygiënist. Tot het moment waarop er ook voor Jochem geen ontkomen meer aan is. Bang voor de tandarts of niet, hij zal Amar toch moeten laten zien hoe het er voor staat met zijn tanden en kiezen. Hij krijgt dringend poetsadvies van Amar. En dat advies schrikt Jochem toch wel een beetje van. Moet Jochem beter zijn tanden poetsen? Is het gebit nog te redden?


Kan mondhygiënist Amar hier nog iets in betekenen? Je ziet het in deze bijzondere aflevering van Later als ik Groot ben waarin Amar zijn droombaan gaat onderzoeken: mondhygiënist worden.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door de NVM Mondhygiënisten.
Commentaires


bottom of page