top of page

BOETES uitdelen en ARRESTEREN | BOA Jasmijn (11 jaar) houdt voor één dag Utrecht OK

Deze week in Later als ik Groot ben: BOA worden. BOA staat voor Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Als BOA ben je de oren en ogen van de stad. Je wordt ingezet om de veiligheid te bewaken en om ervoor te zorgen dat iedereen zich netjes aan de regels houdt. Wordt er gefietst op plekken waar dat niet mag? Een BOA houdt mensen staande en spreekt ze aan op hun gedrag. Gedraagt iemand zich verdacht? Een BOA doet onderzoek naar mogelijke strafbare feiten en mag bijvoorbeeld naar iemands identiteit vragen.


Welke opleiding heb je nodig om BOA te worden? En mag je zomaar iemand arresteren? Hoe hou je eigenlijk iemand staande en hoe sla je die snel in de boeien? Dat en nog veel meer zie je in deze nieuwe, spannende aflevering van Later als ik Groot ben.


Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) worden


De 11-jarige Jasmijn wil later als ze groot is graag politieagent of BOA worden. Het lijkt Jasmijn hartstikke gaaf om een beroep uit te oefenen waarbij elke dag anders is. Daarnaast wil ze graag mensen arresteren en boetes uitdelen, bijvoorbeeld als iemand te hard rijdt of iets steelt. Rein van Duivenboden verrast Jasmijn door te doen alsof ze wordt aangehouden voor het niet dragen van een autogordel. Haar moeder zit in het complot.


Voordat ze samen aan de slag gaan als BOA bij de gemeente Utrecht krijgen ze eerst een training in aanhoudingstechnieken. Jasmijn leert van Marilène hoe ze iemand in de boeien moet slaan. Jasmijn mag Rein aanhouden door gebruik te maken van de zogeheten bokkenpoot.


Een boze hondenbezitter en een smerige vuilniszak; deze dag als BOA in Utrecht verloopt niet vlekkeloos


Daarna gaan Rein en Jasmijn in een park werken. In dit Utrechtse park mag niet worden gefietst en moeten honden netjes aan de lijn blijven. Twee simpele regels die meerdere keren per dag overtreden worden. Zo ook vandaag. Een mevrouw die haar hond los laat lopen in het park wordt hierop aangesproken en dat levert een wel heel spannend gesprek op. Als dat maar gezellig blijft!


Ook krijgen de twee een ontzettend vies taakje. Er staat huisvuil naast de vuilcontainer. De persoon die hem hier heeft neergezet moet daarvoor een boete krijgen. Ze moeten met hun handen op zoek naar bewijs in een volle vuilniszak. Jakkie! Rein vindt dit maar een smerig taakje. Jasmijn lijkt er iets meer lol in te hebben. Benieuwd of Rein en Jasmijn het nodige bewijs in de vuilniszak vinden? En wil je weten hoeveel boetes ze vandaag uitdelen in de Gemeente Utrecht? Kijk dan snel naar deze aflevering van ‘Later als Ik Groot ben...'


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met Jochem van Gelder of Rein van Duivenboden beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, de zoektocht naar El Dorado en door Go VMBO.

Comments


bottom of page