© 2019 SHH Productions | Studio Hoge Heren B.V. | Wilhelminakade 147 | 3072AP Rotterdam | 010-4134579 | tv@studiohogeheren.nl

Lees hier ons Privacy Statement

  • LAIGB op YouTube
  • LAIGB op Instagram
  • LAIGB op Facebook

Kandidaten van seizoen 2 (2018)

Uit de vele inschrijvingen die wij ook dit seizoen weer hebben mogen ontvangen, zijn er twaalf kids geselecteerd die op pad mochten met Jochem van Gelder om een kijkje te nemen in de wereld van hun droomberoep. Maak hier kennis met onze jonge toppers en lees wat ze gaan beleven in ons programma. Je ziet deze uitzendingen vanaf 6 oktober elke zaterdag om 17:00 uur bij RTL4. 

Milou van den Berg | Horeca

October 05, 2018

Milou wil later als ze groot is graag haar eigen restaurant openen waar zij eigenaresse en gastvrouw is. Ze wilt in het restaurant er graag voor zorgen dat iedereen een leuke avond heeft. Nadat we Milou uit de klas hebben gehaald neemt Jochem haar mee naar het Albeda college in Rotterdam. Daar krijgt ze les in het studenten restaurant Groos. Ook mag Milou haar handen uit de mouwen gaan steken bij het  Van der Valk hotel in Nieuwerkerk. 

Lonneke Langenhuizen | Ambulanceverpleegkundige

October 12, 2018

Lonneke wil later als ze groot is graag in de zorg gaan werken. Ze kijkt namelijk graag naar medische programma’s op televisie en werkt haar moeder zelf ook in de zorg. In deze aflevering plukken we haar uit de klas om te gaan kijken bij de Ambulance Academie in Apeldoorn. Ook gaat Lonneke samen met Jochem naar de meldkamer. Wat zou haar daar te wachten staan?  

Omar El Baaoudi | Taxichauffeur

October 19, 2018

Omar droomt er van om taxichauffeur te worden. Later wil hij op veel verschillende plekken komen en zou hij graag mensen willen vervoeren, dat kan natuurlijk als taxichauffeur. We gaan met Omar de interne opleiding van Taxiwerq bezoeken. En gaan we naar ‘’Willemsen en De Koning’’ één van de grotere taxibedrijven van Nederland. Hier gaat Omar met een chauffeur mee op pad, om te kijken of dit beroep daadwerkelijk bij hem past. 

Gideon Heine | Kapitein

October 26, 2018

Gideon ziet zichzelf later de zee bevaren als kapitein van een groot schip. Maar is hij niet zeeziek? We gaan met Gideon naar het Scheepsvaart en Transport college. Als praktijkopdracht moet hij ‘’in theorie’’ een route bepalen en berekenen welke kosten deze route met zich mee gaat brengen. Tijdens de werkdag mag hij varen in een simulator en gaan we met de kapitein van de Stena Line meelopen. Deze boot vaart van Hoek van Holland naar Engeland.  

Mika Moree | Automonteur

November 02, 2018

In deze aflevering gaan op stap met Mika Moree, Later als hij groot is wil hij dolgraag monteur worden van motoren of auto’s. Omdat Mika in het verleden al op een racebaan is geweest wil hij het allerliefst monteur worden in een raceteam. Samen met Jochem komt Mika erachter wat er allemaal bij het beroep automonteur komt kijken. We bezoeken hiervoor het ROC Mondriaan in Den Haag, Honda Verhagen en helpt hij iemand die met pech langs de weg staat. Zou Mika de auto weer aan de praat krijgen?

Iliana Paganakis | Psycholoog

November 09, 2018

Later als Iliane groot is wil ze aan de slag als psycholoog. Dit, omdat zij zelf op haar vijfde een beroerte heeft gehad waardoor haar linkerarm is verlamd. Naar aanleiding daarvan liep zij destijds zelf veel bij een psycholoog. Ze voelde zich toen niet begrepen en daarom wil zij het in de toekomst zelf beter gaan doen. We gaan met Iliana een kijkje nemen bij het Rijksuniversiteit van Groningen. En gaat ze meewerken op de durfpoli in Drachten waar we een meisje behandelen om van haar hondenfobie af te komen.

Sara Alberts | Bankdirecteur

November 16, 2018

Sara is een creatief meisje die graag bezig is met zang dans en toneel. Toch ziet ze zichzelf later werken als bankdirecteur. We gaan met Sara naar de opleiding Finance, Task & Advice bij de Hogeschool Utrecht. Hier gaat Sara een marktonderzoek voor een nieuwe studentenrekening houden. Later op de dag gaan Jochem en Sara naar de SNS-bank waar ze een echte bankdirecteur ontmoet, een vergadering mag leiden en geeft ze haar mening geeft over een nieuw product. 

Damien Rovers | Vuilnisman

November 23, 2018

Later als Damien groter is zou hij graag vuilnisman willen worden. In het verleden is hij al regelmatig mee geweest op een vuilniswagen om het oud papier op te halen. Dit deed hij dan samen met zijn vader die dit vak ook heeft beoefend. Jochem neemt Damien daarom mee voor een rit op een vuilniswagen om te zien hoe het beroep tegenwoordig word uitgevoerd en nemen ze een kijkje bij Upcycle centre in Almere, waar Damien aan het werk wordt gezet om afval te scheiden. 

Samira van IJzendoorn | Automonteur

November 30, 2018

De stoere Samira heeft een passie voor auto’s en ziet zichzelf later graag als automonteur werken. Is dit echt de droom baan voor Samira? Hier komen we alleen achter door op bezoek te gaan bij de KwikFit academy in Harderwijk. Hier leiden ze hun studenten op tot automonteur. Samira mag zelfs tijdens haar bezoek aan de garage al gaan sleutelen aan een auto.  

Seth van Gelder | Landmeter

December 07, 2018

De ouders van Seth raken nooit de weg kwijt en gebruiken geen TomTom. Seth is namelijk heel goed in het bepalen en het verzorgen van de routes die ze rijden. Doordat Seth beschikt over deze vaardigheid zou hij later graag landmeter willen worden. Jochem neemt Seth mee naar het ingenieursbureau MUG, hier ontmoet hij Douwe die hem meer gaat leren over het vak. Tijdens het bezoek mag Seth ook op locatie helpen bij metingen op locatie.

Maylin van Putten | Zuivel

December 14, 2018

De 12-jarige Maylin heeft altijd al iets met eten gehad. Met name met toetjes en zuivel. Daarnaast was ze laatst met school op een boerderij en dat vond ze zeer interessant. Daarom wilt Maylin graag meer weten over de zuivelindustrie. We gaan met haar het beroep van product technoloog onderzoeken. Ze gaat met Jochem naar het Lentiz College in Schiedam én meewerken in de fabriek en het laboratorium van Friesland Campina.

Tim Boonstoppel | Uitvinder

December 21, 2018

Tim wil later graag uitvinder worden. Hij is namelijk meer een denker dan een doener. Graag bedenkt hij iets en laat hij het dan door iemand anders daadwerkelijk maken of in elkaar zetten. Voor een project op school heeft hij zelfs al theoretisch een duurzame draaimolen bedacht. Om te kijken of dit beroep geschikt is voor Tim brengt hij met Jochem een bezoek aan TATA Steel. 

Please reload