pagina-content Later Als Ik Groot Ben | Kandidaten

  Onze kandidaten en hun droombaan  

Uit de vele aanmeldingen die wij ontvangen voor het programma kiezen elke keer een aantal kandidaten die op pad gaan met Jochem. Hieronder zie je alle toppers die op snuffelstage zijn geweest. Lees wat ze graag willen worden (en waarom) en bekijk de aflevering. Ben jij enthousiast om mee te doen en heb ook jij een droombaan? Meld je dan aan als kandidaat via deze pagina.

YOUTUBE SPECIALS

Caspar van Gelder | Supermarkt manager

Caspar gaat graag met zijn moeder boodschappen doen en ziet zichzelf straks al als vakkenvuller werken in de supermarkt om uiteindelijk door te groeien tot manager. Volgens Caspar is het belangrijk om mensen blij de winkel uit te laten gaan en moet je de mensen vooral service bieden. Jochem neemt Caspar mee naar een Dirk van den Broek supermarkt om hem te laten ondervinden hoe het is om manager te zijn van een zaak met 85 werknemers. Kan hij naast klanten ook zijn personeel blij houden?

Sylvana Koudijs | Dierenasiel medewerker

De twaalf-jarige Sylvana is helemaal gek van dieren. Thuis hebben ze een hond en hamsters gehad, maar momenteel hebben ze een konijn, vogel en een paard. Paardrijden doet Sylvana dan ook het liefst en later als ze groot is wil ze sowieso iets doen met dieren. Jochem neemt Sylvana mee naar een dierenasiel waar ze een dag aan de slag mag met honden en katten en daar slaat de liefde voor een dier opnieuw over….

Alandra van der Linden | Logopedist

Toen Alandra opgroeide is bij haar broertje een taal ontwikkeling stoornis vastgesteld. Haar broertje kon moeilijk praten en zei maar heel weinig woordjes. Alandra kreeg zo mee dat haar broertje geholpen werd door een logopedist en op die manier woordjes leerde uitspreken. Dat heeft zo’n indruk gemaakt op Alandra dat ze zelf taal en praten erg belangrijk vindt en graag mensen wil helpen die daar moeite mee hebben. En dat Alandra zelf veel praat, daar zal Jochem achterkomen wanneer hij haar meeneemt naar een logopedist waar ze zelf een consult mag geven.

Mylan van der Ven | Bordspelontwikkelaar

De creatieve Mylan is pas tien jaar oud en heeft zijn eigen bordspel al bedacht. Zijn vrienden komen regelmatig langs om het spel met hem te spelen. Als Mylan later groot is wil hij ook graag professioneel spellen ontwikkelen, want wat is nou leuker dan mensen samen gezellig een spel te laten spelen? Jochem neemt Mylan mee naar Identity Games waar hij spellen mag testen en waar hij met professionals zijn zelf bedachte spel verder gaat ontwikkelen...

Manisha Wijbenga | Psychotherapeut

De twaalf jarige Manisha wil later als ze groot is psychotherapeut worden en mensen helpen met hun problemen, bijvoorbeeld als ze een trauma hebben. Nu weten vriendinnen al dat ze bij Manisha terecht kunnen. Op televisie vindt Manisha het geweldig om psychologen te zien en ze vraagt zich af of psychologen wel eens bang zijn om niet het verkeerde te vragen. Manisha’s droom komt uit want ze mag als psychotherapeut haar aller eerste sessie voeren...

Dean Tjerkstra | Banketbakker / Patissier

Dean houdt van bakken. Van taarten, koekjes tot aan brood, niks is voor Dean teveel. Zo heeft Dean al eerder zijn eigen verjaardagstaart gebakken en heeft hij met Sinterklaas zelf zijn eigen pepernoten gemaakt. Dean is een creatieve jongen die dat in zijn taarten terug wil laten komen. Vroeg op staan zoals een bakker doet is voor Dean ook geen probleem, want hij is een echt ochtendmens. Of dat waar is? Dat gaat Jochem testen! Daarnaast mag Dean aan de slag bij een bakkerij en gaat hij aan de slag met deeg, slagroom en marsepein. Dat wordt smullen...

Ziggy Rijken Rap | Autodealer

Later als hij groot is wil Ziggy auto’s verkopen! Vanaf zijn tweede jaar kent hij al alle automerken uit zijn hoofd en nadat hij met zijn vader bij een autodealer is geweest weet hij het zeker. Ziggy is gek van auto’s en verwerkt thuis op zijn computer alle gegevens van zijn speelgoedauto’s. Jochem wil hier alles over weten en neemt Ziggy vervolgens mee naar de Volvo dealer waar hij een basistraining autoverkopen krijgt, hij mag daarnaast auto’s op het internet plaatsen en zijn eerste auto afleveren.

Robynn Jada de Jong | Dierenarts

Met een huis vol dieren weet Robynn het zeker, ze wil later dierenarts worden. Nu al helpt ze gewonde dieren op straat die in nood zijn door ze mee naar huis te nemen en te verzorgen. Jochem verrast Robynn en hij krijgt direct een rondleiding van haar langs alle dieren in huis. Om Robynn te laten meemaken hoe het is om dierenarts te zijn, neemt Jochem haar mee naar het dierenziekenhuis. Daar werkt ze mee in het spreekuur en helpt ze de dierenarts bij de operatie van een gewonde kat.

Isabella Kanyi | Stylist of Modeontweper

Isabella’s grote passie is mode en daar is ze ook hele dagen mee bezig. Ze naait haar eigen jurkjes en stylet haar vriendinnen regelmatig. Wanneer Jochem haar thuis verrast showt ze hem haar favoriete outfits en als ze de perfecte heeft gevonden, neemt Jochem haar mee naar een bekend kleding merk, Garcia. Daar mag ze haar eigen trui ontwerpen en een model stylen voor het nieuwste lookbook.

Please reload

SEIZOEN 3 RTL4 (2019)

Luana Stuart | Basisschool juf

Luana wil later als ze groot is voor de klas staan. Jochem verrast haar in haar eigen klas en neemt haar vervolgens mee naar InHolland om te kijken bij de lerarenopleiding. Daar mag ze proberen of ze de lesstof kan verwerken in een liedje. Tijdens de werkdag gaan Jochem en Luana naar basisschool De Nieuwe Haven in Rotterdam. Daar gaat ze lesgeven aan groep 7 en leest ze als een echte juf de zinnen van het dictee voor.

Chloe Duong | Medicijn ontwikkelaar

Chloe is een slimme meid en wil later graag een medicijn tegen Alzheimer ontwikkelen om veel mensen te helpen. Samen met Jochem gaat ze naar de Universiteit Leiden om te kijken hoe een medicijn zich verspreid in het lichaam. Tijdens de werkdag neemt Jochem haar mee naar Janssen, een bedrijf dat medicijnen ontwikkelt. Ze neemt DNA af bij proefpersonen om te onderzoeken en moet bepalen of de behandeling aanslaat, zou het haar lukken?

Joelle Bosch | Jongerenwerker

Joelle is ontzettend zorgzaam en staat altijd voor iedereen klaar. Als er ruzies zijn op het schoolplein dan doet ze alles wat ze kan om het op te lossen. Om later als een echte jongerenwerker aan de slag te kunnen, bezoekt ze samen met Jochem de opleiding Social Work. Ook mag Joelle een dagje meelopen met Youssef. Hij werkt als jongerenwerker in de wijk Crooswijk in Rotterdam. Als een ware jongerenwerker gaat Joelle aan de slag en helpt ze de jongeren met hun problemen.

Jula Romijnders | Vlogger

Jula wil twee dingen worden, fietsenmaker of vlogger. Aangezien haar opa en vader allebei fietsenmaker zijn, neemt Jochem haar mee in de wereld van de vloggers. Want wat moet je allemaal weten van een camera en hoe belangrijk is geluid? Bij camera.nu wordt Jula helemaal startklaar gemaakt om te werken als een echte vlogger. Om erachter te komen hoe het leven van een vlogger eruitziet, mag ze een dagje meelopen met haar grote voorbeeld, vlogger Sterre Koning. 

Bjorn Klever | Vakantiepark eigenaar

Bjorn wil niets liever dan zijn eigen vakantiepark en heeft het ook al helemaal bedacht. Een vakantiepark met pinguïns en iglo’s en iedereen die hij kent mag er werken. Jochem verrast hem thuis en neemt hem mee naar de opleiding Recreation & Hospitality. Daar mag hij een plattegrond maken van zijn vakantiepark en moet hij nadenken over de custom journey. Om te zien hoe het er in het echt aan toe gaat, gaat Jochem met Bjorn naar vakantiepark de Leistert en mag hij een eigen activiteit bedenken.

Fleur Sanders | Verpleegkundige gehandicaptenzorg

In deze aflevering zien we Fleur. Ze helpt graag mensen en wil dit later het liefste doen binnen de gehandicaptenzorg. Voordat Fleur kan meedraaien met een verpleegkundige, bezoekt ze samen met Jochem de Hogeschool van Amsterdam. Daar praat ze met studenten en mag ze sondevoeding voorbereiden op pop Maartje. Voor de werkdag neemt Jochem Fleur mee naar woongroep de Otter waar ze de cliënten helpt met verschillende klusjes. Als een ware verpleegkundige meet ze de bloeddruk en fietst ze een rondje met een bewoner.

Djaino Sandiman | Glazenwasser

Djaino wil of piloot of glazenwasser worden, dus dat hij de hoogte in wil, is wel duidelijk. Samen met Jochem reist hij af naar het oosten van het land om te leren welke technieken een goede glazenwasser moet beheersen. Om te kijken of hij geschikt is mag hij een examen afleggen waarin zijn doorzeemtechniek beoordeeld wordt. Tijdens de werkdag gaan Djaino en Jochem op pad met een echte glazenwasser. Deze heeft speciaal voor Djaino een heel groot gebouw uitgezocht, met heel veel vieze ramen. Zal hij alles schoon krijgen?

Tessa de Vos | Docent Nederlands

Tessa houdt ontzettend veel van leren en is er dan ook heel goed in. Haar lievelingsvak is Nederlands en haar grote voorbeeld is haar huidige juf Amanda. Tessa wil dan ook heel graag Docent Nederlands worden. Jochem verrast Tessa in de klas bij juf Amanda en neemt haar mee naar Hogeschool Rotterdam. Daar test hij haar kennis over de Nederlandse taal. Als deze goed genoeg blijk te zijn, mag Tessa tijdens de werkdag zelf een hele les voorbereiden en uiteindelijk haar eigen les geven aan derdejaarsleerlingen.

Moon de Kock | Bioscoop directeur

Moon wil het allerliefste popcorn scheppen en de allernieuwste films kijken. Daarom wil zij later de directeur worden van een bioscoop. Nadat Jochem haar verrast in de klas gaan ze samen naar de Hogeschool van Utrecht om te kijken of er een geschikte opleiding is. Samen met Jochem werkt ze aan een plattegrond voor een event van een première van haar favoriete film. En tijdens de werkdag is ze de grote baas van Kinepolis in Utrecht. Lukt het haar om alle bezoekers tevreden te houden?

Jeppe Bosel | Kapitein

Dat Jeppe echte zeebenen heeft, is wel duidelijk. Al vanaf zijn vierde wil hij kapitein worden en hij is dan ook vaak te vinden in de haven van Hoorn. Jochem verrast hem thuis en samen bezoeken ze de school voor schippers, de Maritieme Academie in Harlingen. Daar mag hij in een simulator varen voordat hij tijdens de werkdag het water op gaat. Samen met kapitein Bas Hobbel gaan Jeppe en Jochem het water op. Kan Jeppe alle bemanning aansturen en het schip bevaren?

Yentl de Jong | Boerin

Yentl is een hele slimme meid en het boerenleven lijkt haar wel wat. Ze is namelijk gek op dieren en zou graag willen weten hoe je van melk kaas maakt. Samen met Jochem gaat ze ontdekken of het boerenleven wat voor haar is en dat begint bij de hogeschool Van Hall Larenstein. Daar mag ze onderzoeken of de bodem wel geschikt is voor de akkerbouw. Tijdens de werkdag hijst Yentl zich in haar mooiste overall, om Annechien te helpen op haar varkensboerderij. 

Timo Klop | Waterbouwer

Het liefste dat Timo doet is werken met zijn handen. Klusjes voor zijn ouders of werken aan zijn zelfontworpen boot op zonne-energie. Jochem verrast hem thuis en neemt Timo mee naar Rotterdam om te kijken welke opleiding je nodig hebt om waterbouwer te worden en wat je daar allemaal voor moet kunnen, zoals bijvoorbeeld baggeren. Tijdens de werkdag mag Timo pas echt de handen uit de mouwen steken en gaat hij het water op.

Please reload

SEIZOEN 2 RTL4 (2018)

Milou van den Berg | Horeca

Milou wil later als ze groot is graag haar eigen restaurant openen waar zij eigenaresse en gastvrouw is. Ze wilt in het restaurant er graag voor zorgen dat iedereen een leuke avond heeft. Nadat we Milou uit de klas hebben gehaald neemt Jochem haar mee naar het Albeda college in Rotterdam. Daar krijgt ze les in het studenten restaurant Groos. Ook mag Milou haar handen uit de mouwen gaan steken bij het  Van der Valk hotel in Nieuwerkerk. 

Lonneke Langenhuizen | Ambulanceverpleegkundige

Lonneke wil later als ze groot is graag in de zorg gaan werken. Ze kijkt namelijk graag naar medische programma’s op televisie en werkt haar moeder zelf ook in de zorg. In deze aflevering plukken we haar uit de klas om te gaan kijken bij de Ambulance Academie in Apeldoorn. Ook gaat Lonneke samen met Jochem naar de meldkamer. Wat zou haar daar te wachten staan?