pagina-content
 

 Kandidaten en hun droombanen 

Uit de vele aanmeldingen die wij ontvangen voor het programma kiezen elke keer een aantal kandidaten die op pad gaan met Jochem. Hieronder zie je alle toppers die op snuffelstage zijn geweest. Lees wat ze graag willen worden (en waarom) en bekijk de aflevering. Ben jij enthousiast om mee te doen en heb ook jij een droombaan? Meld je dan aan als kandidaat via deze pagina.

Caspar van Gelder | Supermarkt manager

Caspar gaat graag met zijn moeder boodschappen doen en ziet zichzelf straks al als vakkenvuller werken in de supermarkt om uiteindelijk door te groeien tot manager. Volgens Caspar is het belangrijk om mensen blij de winkel uit te laten gaan en moet je de mensen vooral service bieden. Jochem neemt Caspar mee naar een Dirk van den Broek supermarkt om hem te laten ondervinden hoe het is om manager te zijn van een zaak met 85 werknemers. Kan hij naast klanten ook zijn personeel blij houden?

Sylvana Koudijs | Dierenasiel medewerker

De twaalf-jarige Sylvana is helemaal gek van dieren. Thuis hebben ze een hond en hamsters gehad, maar momenteel hebben ze een konijn, vogel en een paard. Paardrijden doet Sylvana dan ook het liefst en later als ze groot is wil ze sowieso iets doen met dieren. Jochem neemt Sylvana mee naar een dierenasiel waar ze een dag aan de slag mag met honden en katten en daar slaat de liefde voor een dier opnieuw over….

Alandra van der Linden | Logopedist

Toen Alandra opgroeide is bij haar broertje een taal ontwikkeling stoornis vastgesteld. Haar broertje kon moeilijk praten en zei maar heel weinig woordjes. Alandra kreeg zo mee dat haar broertje geholpen werd door een logopedist en op die manier woordjes leerde uitspreken. Dat heeft zo’n indruk gemaakt op Alandra dat ze zelf taal en praten erg belangrijk vindt en graag mensen wil helpen die daar moeite mee hebben. En dat Alandra zelf veel praat, daar zal Jochem achterkomen wanneer hij haar meeneemt naar een logopedist waar ze zelf een consult mag geven.

Mylan van der Ven | Bordspelontwikkelaar

De creatieve Mylan is pas tien jaar oud en heeft zijn eigen bordspel al bedacht. Zijn vrienden komen regelmatig langs om het spel met hem te spelen. Als Mylan later groot is wil hij ook graag professioneel spellen ontwikkelen, want wat is nou leuker dan mensen samen gezellig een spel te laten spelen? Jochem neemt Mylan mee naar Identity Games waar hij spellen mag testen en waar hij met professionals zijn zelf bedachte spel verder gaat ontwikkelen...

Manisha Wijbenga | Psychotherapeut

De twaalf jarige Manisha wil later als ze groot is psychotherapeut worden en mensen helpen met hun problemen, bijvoorbeeld als ze een trauma hebben. Nu weten vriendinnen al dat ze bij Manisha terecht kunnen. Op televisie vindt Manisha het geweldig om psychologen te zien en ze vraagt zich af of psychologen wel eens bang zijn om niet het verkeerde te vragen. Manisha’s droom komt uit want ze mag als psychotherapeut haar aller eerste sessie voeren...

Dean Tjerkstra | Banketbakker / Patissier

Dean houdt van bakken. Van taarten, koekjes tot aan brood, niks is voor Dean teveel. Zo heeft Dean al eerder zijn eigen verjaardagstaart gebakken en heeft hij met Sinterklaas zelf zijn eigen pepernoten gemaakt. Dean is een creatieve jongen die dat in zijn taarten terug wil laten komen. Vroeg op staan zoals een bakker doet is voor Dean ook geen probleem, want hij is een echt ochtendmens. Of dat waar is? Dat gaat Jochem testen! Daarnaast mag Dean aan de slag bij een bakkerij en gaat hij aan de slag met deeg, slagroom en marsepein. Dat wordt smullen...

Ziggy Rijken Rap | Autodealer

Later als hij groot is wil Ziggy auto’s verkopen! Vanaf zijn tweede jaar kent hij al alle automerken uit zijn hoofd en nadat hij met zijn vader bij een autodealer is geweest weet hij het zeker. Ziggy is gek van auto’s en verwerkt thuis op zijn computer alle gegevens van zijn speelgoedauto’s. Jochem wil hier alles over weten en neemt Ziggy vervolgens mee naar de Volvo dealer waar hij een basistraining autoverkopen krijgt, hij mag daarnaast auto’s op het internet plaatsen en zijn eerste auto afleveren.

Robynn Jada de Jong | Dierenarts

Met een huis vol dieren weet Robynn het zeker, ze wil later dierenarts worden. Nu al helpt ze gewonde dieren op straat die in nood zijn door ze mee naar huis te nemen en te verzorgen. Jochem verrast Robynn en hij krijgt direct een rondleiding van haar langs alle dieren in huis. Om Robynn te laten meemaken hoe het is om dierenarts te zijn, neemt Jochem haar mee naar het dierenziekenhuis. Daar werkt ze mee in het spreekuur en helpt ze de dierenarts bij de operatie van een gewonde kat.

Isabella Kanyi | Stylist of Modeontweper

Isabella’s grote passie is mode en daar is ze ook hele dagen mee bezig. Ze naait haar eigen jurkjes en stylet haar vriendinnen regelmatig. Wanneer Jochem haar thuis verrast showt ze hem haar favoriete outfits en als ze de perfecte heeft gevonden, neemt Jochem haar mee naar een bekend kleding merk, Garcia. Daar mag ze haar eigen trui ontwerpen en een model stylen voor het nieuwste lookbook.

Please reload

SEIZOEN 3 RTL4 (2019)

Luana Stuart | Basisschool juf

Luana wil later als ze groot is voor de klas staan. Jochem verrast haar in haar eigen klas en neemt haar vervolgens mee naar InHolland om te kijken bij de lerarenopleiding. Daar mag ze proberen of ze de lesstof kan verwerken in een liedje. Tijdens de werkdag gaan Jochem en Luana naar basisschool De Nieuwe Haven in Rotterdam. Daar gaat ze lesgeven aan groep 7 en leest ze als een echte juf de zinnen van het dictee voor.

Chloe Duong | Medicijn ontwikkelaar

Chloe is een slimme meid en wil later graag een medicijn tegen Alzheimer ontwikkelen om veel mensen te helpen. Samen met Jochem gaat ze naar de Universiteit Leiden om te kijken hoe een medicijn zich verspreid in het lichaam. Tijdens de werkdag neemt Jochem haar mee naar Janssen, een bedrijf dat medicijnen ontwikkelt. Ze neemt DNA af bij proefpersonen om te onderzoeken en moet bepalen of de behandeling aanslaat, zou het haar lukken?

Joelle Bosch | Jongerenwerker

Joelle is ontzettend zorgzaam en staat altijd voor iedereen klaar. Als er ruzies zijn op het schoolplein dan doet ze alles wat ze kan om het op te lossen. Om later als een echte jongerenwerker aan de slag te kunnen, bezoekt ze samen met Jochem de opleiding Social Work. Ook mag Joelle een dagje meelopen met Youssef. Hij werkt als jongerenwerker in de wijk Crooswijk in Rotterdam. Als een ware jongerenwerker gaat Joelle aan de slag en helpt ze de jongeren met hun problemen.

Jula Romijnders | Vlogger

Jula wil twee dingen worden, fietsenmaker of vlogger. Aangezien haar opa en vader allebei fietsenmaker zijn, neemt Jochem haar mee in de wereld van de vloggers. Want wat moet je allemaal weten van een camera en hoe belangrijk is geluid? Bij camera.nu wordt Jula helemaal startklaar gemaakt om te werken als een echte vlogger. Om erachter te komen hoe het leven van een vlogger eruitziet, mag ze een dagje meelopen met haar grote voorbeeld, vlogger Sterre Koning. 

Bjorn Klever | Vakantiepark eigenaar

Bjorn wil niets liever dan zijn eigen vakantiepark en heeft het ook al helemaal bedacht. Een vakantiepark met pinguïns en iglo’s en iedereen die hij kent mag er werken. Jochem verrast hem thuis en neemt hem mee naar de opleiding Recreation & Hospitality. Daar mag hij een plattegrond maken van zijn vakantiepark en moet hij nadenken over de custom journey. Om te zien hoe het er in het echt aan toe gaat, gaat Jochem met Bjorn naar vakantiepark de Leistert en mag hij een eigen activiteit bedenken.

Fleur Sanders | Verpleegkundige gehandicaptenzorg

In deze aflevering zien we Fleur. Ze helpt graag mensen en wil dit later het liefste doen binnen de gehandicaptenzorg. Voordat Fleur kan meedraaien met een verpleegkundige, bezoekt ze samen met Jochem de Hogeschool van Amsterdam. Daar praat ze met studenten en mag ze sondevoeding voorbereiden op pop Maartje. Voor de werkdag neemt Jochem Fleur mee naar woongroep de Otter waar ze de cliënten helpt met verschillende klusjes. Als een ware verpleegkundige meet ze de bloeddruk en fietst ze een rondje met een bewoner.

Djaino Sandiman | Glazenwasser

Djaino wil of piloot of glazenwasser worden, dus dat hij de hoogte in wil, is wel duidelijk. Samen met Jochem reist hij af naar het oosten van het land om te leren welke technieken een goede glazenwasser moet beheersen. Om te kijken of hij geschikt is mag hij een examen afleggen waarin zijn doorzeemtechniek beoordeeld wordt. Tijdens de werkdag gaan Djaino en Jochem op pad met een echte glazenwasser. Deze heeft speciaal voor Djaino een heel groot gebouw uitgezocht, met heel veel vieze ramen. Zal hij alles schoon krijgen?

Tessa de Vos | Docent Nederlands

Tessa houdt ontzettend veel van leren en is er dan ook heel goed in. Haar lievelingsvak is Nederlands en haar grote voorbeeld is haar huidige juf Amanda. Tessa wil dan ook heel graag Docent Nederlands worden. Jochem verrast Tessa in de klas bij juf Amanda en neemt haar mee naar Hogeschool Rotterdam. Daar test hij haar kennis over de Nederlandse taal. Als deze goed genoeg blijk te zijn, mag Tessa tijdens de werkdag zelf een hele les voorbereiden en uiteindelijk haar eigen les geven aan derdejaarsleerlingen.

Moon de Kock | Bioscoop directeur

Moon wil het allerliefste popcorn scheppen en de allernieuwste films kijken. Daarom wil zij later de directeur worden van een bioscoop. Nadat Jochem haar verrast in de klas gaan ze samen naar de Hogeschool van Utrecht om te kijken of er een geschikte opleiding is. Samen met Jochem werkt ze aan een plattegrond voor een event van een première van haar favoriete film. En tijdens de werkdag is ze de grote baas van Kinepolis in Utrecht. Lukt het haar om alle bezoekers tevreden te houden?

Jeppe Bosel | Kapitein

Dat Jeppe echte zeebenen heeft, is wel duidelijk. Al vanaf zijn vierde wil hij kapitein worden en hij is dan ook vaak te vinden in de haven van Hoorn. Jochem verrast hem thuis en samen bezoeken ze de school voor schippers, de Maritieme Academie in Harlingen. Daar mag hij in een simulator varen voordat hij tijdens de werkdag het water op gaat. Samen met kapitein Bas Hobbel gaan Jeppe en Jochem het water op. Kan Jeppe alle bemanning aansturen en het schip bevaren?

Yentl de Jong | Boerin

Yentl is een hele slimme meid en het boerenleven lijkt haar wel wat. Ze is namelijk gek op dieren en zou graag willen weten hoe je van melk kaas maakt. Samen met Jochem gaat ze ontdekken of het boerenleven wat voor haar is en dat begint bij de hogeschool Van Hall Larenstein. Daar mag ze onderzoeken of de bodem wel geschikt is voor de akkerbouw. Tijdens de werkdag hijst Yentl zich in haar mooiste overall, om Annechien te helpen op haar varkensboerderij. 

Timo Klop | Waterbouwer

Het liefste dat Timo doet is werken met zijn handen. Klusjes voor zijn ouders of werken aan zijn zelfontworpen boot op zonne-energie. Jochem verrast hem thuis en neemt Timo mee naar Rotterdam om te kijken welke opleiding je nodig hebt om waterbouwer te worden en wat je daar allemaal voor moet kunnen, zoals bijvoorbeeld baggeren. Tijdens de werkdag mag Timo pas echt de handen uit de mouwen steken en gaat hij het water op.

Please reload

SEIZOEN 2 RTL4 (2018)

Milou van den Berg | Horeca

Milou wil later als ze groot is graag haar eigen restaurant openen waar zij eigenaresse en gastvrouw is. Ze wilt in het restaurant er graag voor zorgen dat iedereen een leuke avond heeft. Nadat we Milou uit de klas hebben gehaald neemt Jochem haar mee naar het Albeda college in Rotterdam. Daar krijgt ze les in het studenten restaurant Groos. Ook mag Milou haar handen uit de mouwen gaan steken bij het  Van der Valk hotel in Nieuwerkerk. 

Lonneke Langenhuizen | Ambulanceverpleegkundige

Lonneke wil later als ze groot is graag in de zorg gaan werken. Ze kijkt namelijk graag naar medische programma’s op televisie en werkt haar moeder zelf ook in de zorg. In deze aflevering plukken we haar uit de klas om te gaan kijken bij de Ambulance Academie in Apeldoorn. Ook gaat Lonneke samen met Jochem naar de meldkamer. Wat zou haar daar te wachten staan?  

Omar El Baaoudi | Taxichauffeur

Omar droomt er van om taxichauffeur te worden. Later wil hij op veel verschillende plekken komen en zou hij graag mensen willen vervoeren, dat kan natuurlijk als taxichauffeur. We gaan met Omar de interne opleiding van Taxiwerq bezoeken. En gaan we naar ‘’Willemsen en De Koning’’ één van de grotere taxibedrijven van Nederland. Hier gaat Omar met een chauffeur mee op pad, om te kijken of dit beroep daadwerkelijk bij hem past. 

Gideon Heine | Kapitein

Gideon ziet zichzelf later de zee bevaren als kapitein van een groot schip. Maar is hij niet zeeziek? We gaan met Gideon naar het Scheepsvaart en Transport college. Als praktijkopdracht moet hij ‘’in theorie’’ een route bepalen en berekenen welke kosten deze route met zich mee gaat brengen. Tijdens de werkdag mag hij varen in een simulator en gaan we met de kapitein van de Stena Line meelopen. Deze boot vaart van Hoek van Holland naar Engeland.  

Mika Moree | Automonteur

In deze aflevering gaan op stap met Mika Moree, Later als hij groot is wil hij dolgraag monteur worden van motoren of auto’s. Omdat Mika in het verleden al op een racebaan is geweest wil hij het allerliefst monteur worden in een raceteam. Samen met Jochem komt Mika erachter wat er allemaal bij het beroep automonteur komt kijken. We bezoeken hiervoor het ROC Mondriaan in Den Haag, Honda Verhagen en helpt hij iemand die met pech langs de weg staat. Zou Mika de auto weer aan de praat krijgen?

Iliana Paganakis | Psycholoog

Later als Iliane groot is wil ze aan de slag als psycholoog. Dit, omdat zij zelf op haar vijfde een beroerte heeft gehad waardoor haar linkerarm is verlamd. Naar aanleiding daarvan liep zij destijds zelf veel bij een psycholoog. Ze voelde zich toen niet begrepen en daarom wil zij het in de toekomst zelf beter gaan doen. We gaan met Iliana een kijkje nemen bij het Rijksuniversiteit van Groningen. En gaat ze meewerken op de durfpoli in Drachten waar we een meisje behandelen om van haar hondenfobie af te komen.

Sara Alberts | Bankdirecteur

Sara is een creatief meisje die graag bezig is met zang dans en toneel. Toch ziet ze zichzelf later werken als bankdirecteur. We gaan met Sara naar de opleiding Finance, Task & Advice bij de Hogeschool Utrecht. Hier gaat Sara een marktonderzoek voor een nieuwe studentenrekening houden. Later op de dag gaan Jochem en Sara naar de SNS-bank waar ze een echte bankdirecteur ontmoet, een vergadering mag leiden en geeft ze haar mening geeft over een nieuw product. 

Damien Rovers | Vuilnisman

Later als Damien groter is zou hij graag vuilnisman willen worden. In het verleden is hij al regelmatig mee geweest op een vuilniswagen om het oud papier op te halen. Dit deed hij dan samen met zijn vader die dit vak ook heeft beoefend. Jochem neemt Damien daarom mee voor een rit op een vuilniswagen om te zien hoe het beroep tegenwoordig word uitgevoerd en nemen ze een kijkje bij Upcycle centre in Almere, waar Damien aan het werk wordt gezet om afval te scheiden. 

Samira van IJzendoorn | Automonteur

De stoere Samira heeft een passie voor auto’s en ziet zichzelf later graag als automonteur werken. Is dit echt de droom baan voor Samira? Hier komen we alleen achter door op bezoek te gaan bij de KwikFit academy in Harderwijk. Hier leiden ze hun studenten op tot automonteur. Samira mag zelfs tijdens haar bezoek aan de garage al gaan sleutelen aan een auto.  

Seth van Gelder | Landmeter

De ouders van Seth raken nooit de weg kwijt en gebruiken geen TomTom. Seth is namelijk heel goed in het bepalen en het verzorgen van de routes die ze rijden. Doordat Seth beschikt over deze vaardigheid zou hij later graag landmeter willen worden. Jochem neemt Seth mee naar het ingenieursbureau MUG, hier ontmoet hij Douwe die hem meer gaat leren over het vak. Tijdens het bezoek mag Seth ook op locatie helpen bij metingen op locatie.

Maylin van Putten | Zuivel

De 12-jarige Maylin heeft altijd al iets met eten gehad. Met name met toetjes en zuivel. Daarnaast was ze laatst met school op een boerderij en dat vond ze zeer interessant. Daarom wilt Maylin graag meer weten over de zuivelindustrie. We gaan met haar het beroep van product technoloog onderzoeken. Ze gaat met Jochem naar het Lentiz College in Schiedam én meewerken in de fabriek en het laboratorium van Friesland Campina.

Tim Boonstoppel | Uitvinder

Tim wil later graag uitvinder worden. Hij is namelijk meer een denker dan een doener. Graag bedenkt hij iets en laat hij het dan door iemand anders daadwerkelijk maken of in elkaar zetten. Voor een project op school heeft hij zelfs al theoretisch een duurzame draaimolen bedacht. Om te kijken of dit beroep geschikt is voor Tim brengt hij met Jochem een bezoek aan TATA Steel. 

Please reload

SEIZOEN 1 RTL4 (2017)

Kees Bond | Slager

Kees zie je in aflevering 1 van seizoen 1. Kees gaat met Jochem naar vakopleider SVO in Heerhugowaard. Daar staat de alom bekende Cordon Blue centraal. Wat gaat daar allemaal in? Wat kosten de ingrediënten en voor hoeveel zou Kees dit dan verkopen? Op dag 2 wordt Kees wel heel vroeg zijn bed uit gerammeld door Jochem voor een dagje meerwerken in een echte slagerij. Klanten helpen, de vitrine schoonmaken én barbecuen. Kees heeft het er maar druk mee.  

Jamie van Dam | Ouderenzorg

Jamie te zien in aflevering 2 van seizoen 1. Jamie gaat op bezoek bij de Hogeschool van Utrecht. Daar woont hij een praktijkles bij en mag hij de niet zo spraakzame meneer Jansen medicatie geven. Verder gaat Jamie een dagje echt meelopen in de ouderenzorg. Daar mag hij de handen uit de mouwen steken bij het uitdelen van de lunch. Maar niet iedereen zit op de soep van Jamie te wachten! Gelukkig valt een ontmoeting met de zorg-robot in betere aarde.

Luna Louwerse | Chauffeur

Luna zie je in aflevering 3 van seizoen 1. Luna wil chauffeur worden. Of dat nu op een vrachtwagen of een passagiersbus moet worden, is nog niet helemaal duidelijk. Jochem laat Luna haar even flink oefenen in een grote vrachtwagen simulator. Luna krijgt al snel de smaak te pakken! Tijd om echt de weg op te gaan. Op een oefenterrein rijdt Luna haar eerste meters in een echte vrachtwagen en als klap op de vuurpijl rijden Luna en Jochem mee op een lijndienst van Keolis-Syntus

Kai van der Knijff | Technisch Ingenieur

Kai zie je in aflevering 4 van seizoen 1. Kai droomt van een baan in de wereld van techniek. Hij wil technisch ingenieur worden en gaat onder meer kijken bij BAM Infrarail. Ook kijkt Kai bij installatiebedrijf van der Pol (mede mogelijk gemaakt door OTIB)

Roos de Kluis | Huizen bouwen

Roos volgen we in aflevering 5 van seizoen 1. Roos wil graag in de bouw werken. Bouwen vindt ze leuk maar slopen eigenlijk nog veel leuker. Roos gaat eerst leren hoe je een bouwconstructie stevig krijgt. Daarna verrast Jochem onze Roos met een ervaring om nooit te vergeten. Een oude wijk in Den Haag moet tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. Laat 'sloper' Roos nu heel toevallig in de buurt zijn. 

Renso Host | Ondernemer

Renso zien we in aflevering 6 van seizoen 1. Renso wil graag ondernemer worden. Werken op de markt (ambulante handel) zou interessant kunnen zijn maar wellicht ook het runnen van een eigen supermarkt. Renso gaat samen met Jochem aan beide mogelijkheden snuffelen. In de supermarkt ontpopt Renso zich als een ware manager. 

Annejet Witkamp | Land- en tuinbouw

Annejet zien we in aflevering 7 van seizoen 1. Annejet heeft groene vingers en ambieert een baan in de land- en tuinbouw. Jochem duikt met haar in de wereld van groen, kassen én machines. Wat zij precies beleeft, houden we nog even geheim. Annejet is nog on-tour met Jochem. 

Robbie Schoonackers | Schilder

Robbie volgen we in aflevering 8 van seizoen 1. Robbie is een creatieve jongen. Met hem duikt Jochem in de wereld van onderhoud aan gebouwen. Robbie ervaart dat drones tegenwoordig het werk in kaart brengen en mag zelf de handen flink uit de mouwen steken. 

Please reload